Zovu ga “spermizator”: OVAJ MOMAK IMA 35 DJECE ŠIROM SVIJETA, A NI JEDNO GA NE POZNAJE!

0

Putujem na zanimljiva mjesta. Ponekad mi se čini kao avantura. Zbog pandemije sam bio mnogo zauzet. Definitivno se povećao broj žena koje traže spermu, rekao je Gordy.

Nakon što su mediji objavili priču o 29- godišnjem Kyle Gordy iz Los Angelesa koji pomaže ženama da postanu majke, nikome nije jasno na osnovu čega ih on osvaja. Neki se pitaju, ako je on ovako ružan kao donator, kakve li su žene koje on usreći!

Kyle radi kao honorarni računovođa, a također vodi i dvije Facebook grupe posvećene pomaganju potencijalnim roditeljima da pronađu donatora sperme. Kaže da su ga kontaktirale žene iz cijelog svijeta i da je tokom pandemije bio jako zauzet doniranjem sperme.

Jedna grupa koju on vodi, posvećena je američkim donatorima, a ona broji gotovo 15 000 članova i zove se ‘Sperm Donation USA’. Druga grupa, ‘Privatni donatori sperme’ broji oko 8 000 članova iz cijelog svijeta, uključujući neke iz Velike Britanije.

Gordy je prvi put počeo donirati spermu u dobi od 22 godine. The Sun ga je prvi put intervjuirao 2018. godine kada je bio otac 18 djece. Sada se ta brojka znatno povećala. U razgovoru za Sky News rekao je da će ga djeca ‘smatrati tatom, ali on sebe više doživljava kao ujak’.

“Prilično je kul pomagati tim ljudima. Putujem na zanimljiva mjesta. Ponekad mi se čini kao avantura. Definitivno se povećao broj žena koje traže spermu – rekao je Gordy.

Gordy je rekao kako ga inače mjesečno kontaktira oko 100 žena putem Facebooka, ali nije htio otkriti za koliko se taj broj povećao tokom zadnje godine, koju su obilježili korona i izolacija. Kaže da se 90 posto njegovih klijenata odlučuje za vještačku oplodnju, dok drugi ostatak radije bira spolni odnos. Obično, kaže, žene odaberu koji postupak žele.
“Ja kažem: ‘Idemo to obaviti’. Ja dobijem besplatan put u Veliku Britaniju, a vi dobijete dijete. To je win-win situacija za obje strane – govori Gordy.

Pravila i propisi

U nedavnom istraživanju oko 40 posto Britanaca reklo je da imaju manje se*sa, a pravila oko socijalnog distanciranja otežavaju pronalazak novih partnera i stvaranje novih veza. Ovdje postoje posebna pravila kojih se morate pridržavati ako želite dobiti dijete donacijom sperme. Ova pravila kreira Uprava za ljudsku oplodnju i embriologiju (HFEA), koja također nadgleda klinike za plodnost u Velikoj Britaniji.

Klinike u Velikoj Britaniji regulirane su tako da su majka i dijete zaštićene od raznih rizika koji su uključeni u doniranje sperme. Uprava kaže da bi neregulirani donatori mogli propustiti potencijalno opasne bolesti i genetske bolesti koje bi mogle ostati neotkrivene. Na taj se način potiče i donatore i pacijente da koriste licencirane klinike, te da ne idu kod ‘samoprozvanih’ donatora.

Gospodin Gordy kaže da se njegova sperma ne plaća, ali da mu se plaćaju svi putni troškovi. Licencirane klinike manje su unosna opcija, ali su regulirane i sigurne, a donatori bi mogli dobiti naknadu u iznosu do 35 funti (nepunih 50 eura) za svaku posjetu.

HFEA navodi da je žena koja rodi dijete doniranom spermom uvijek zakonita majka. Međutim, davatelj sperme u privatnom aranžmanu, poput gospodina Gordyja, bio bi zakonski otac. Muškarci koji doniraju spermu na ovaj način to ne mogu izbjeći.

NIje poznato kako su regulisani odnosi u slučaju alimentacije, ali je pretpostavka da čovjek nije toliko lud da bi pristao biti otac, ako popstoji i najmanji rizik plaćanja alimentacije. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *