Zmija duga tri metra se ušunjala u DEČIJU SOBU: Roditelji zatekli strašan prizor u krevetu (FOTO)

Srećom ujed nije bio otrovan, ali je dete pretrpelo veliku traumu

 

Dečak (8) iz Kvinslenda u Australiji probudio se 8. februara i primetio da se piton dog tri metra obmotao oko njega. Roditelji su zatekli jeziv prizor u dečijoj sobi i pozvali hvatača zmija nakon što su istrgli sina.

Kako prenose lokalni mediji, zmija se ušunjala u krevet i ugrizla dete za ruku pre nego što se umotala. Srećom, u pitanju je bio udav pa ujed nije bio otrovan.

Ova vrsta pitona inače jako retko napada ljude i to jedino ako se osete ugroženim i sateranim u ćošak.

– Zmije često ulaze u domove kada traže hladnija mesta po vrućini usred dana – objasnio je za Njuzvik hvatač zmija Stiv Braun.

On je rekao da je izgledalo kao da je zmija ušla kroz rupu u plafonu, koja je nekada bila povetana sa izlazom za klima uređaj. Po njemu bilo je malo verovatno da bi zmija ozbiljnije povredila dečaka.

– Te zmije ne napadaju ljude. Grizu samo kada se osećaju ugroženo ili ih ljudi uznemiravaju. Ova zmija je ujela dete samo zbog osećaja ugroženosti i najverovatnije se dete u snu otkotrljalo na nju, nateravši je da se brani – kazao je Braun.

Dečak je za svaki slučaj pregledan u bolnici, ali nije bilo nikakvih problema, osim naravno velike traume. Braun kaže da je on dobro, ali da je bio strašno potresen, međutim da se raduje što će imati kul priču za drugare u školi.

Zmiju je stručnjak prebacio u šipražje, daleko od bilo kojeg naselja, a ljudima savetuje da nikada sami ne pokušavaju da uhvate zmiju.

– Ako ikada nađete zmiju u svom domu, pozovite stručnjaka da je premesti. Uzimanje stvari u svoje ruke može završiti u bolnici ili još gore, fatalno – rekao je on.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin