Žene svo vrijeme žive u zabludi: ESTETIČARI TVRDE DA SU OVAKVE USNE NAJPRIVLAČNIJE

Žene svo vrijeme žive u zabludi: ESTETIČARI TVRDE DA SU OVAKVE USNE NAJPRIVLAČNIJE

 

Savršeno pune usne već duži period smatraju se idealnim, a žene širom svijeta odlazile su u ordinacije plastičnih hirurga sa zahtjevima za popunjeniji izgled usana.

Ipak, kada je sadašnji momenat u pitanju postavlja se pitanje koji je oblik usana najpoželjniji? Velike ili tanke? Izražen kupidonov luk ili zaobljena gornja usna?

Odgovor koji je dobijen u studiji istraživača Univerziteta u Kaliforniji mogao bi da vas iznenadi.

 

Oni su otkrili da najatraktivniji oblik usana ima više veze sa simetrijom nego specifičnom veličinom ili oblikom, pri čemu su najprivlačnije usne one sa odnosom gornje i donje usne od 1:2.

 

Iako je u posljednje vrijeme sve veća težnja žena da imaju puniju gornju usnu po uzoru na rijaliti zvijezdu Kajli Džener, rezultati studije govore suprotno.

 

Studija iz 2017. godine pokazala je da je najatraktivniji oblik usana onaj koji podrazumijeva odnos gornje i donje usne 1:1, pri čemu je preko 60 odsto ljudi odabralo ovaj odnos kao idealan.

Istraživači su kazali da i dalje postoji težnja za očuvanjem prirodnog izgleda i izbjegavanje prenapunjenosti gornje usne što je čest slučaj kod poznatih dama.

 

Plastični hirurg Huan De Silva jednom prilikom je rekao za “Business Insider” da su najpoželjnije usne one koje su savršeno simetrične i koje imaju jasno definisan kupidonov luk koji se nalazi na gornjoj usni. Prema njegovom mišljenju, pjevačica Tejlor Svift je prava predstavnica savršenih usana.

 

Hirurg je dodao kako klijentkinje često traže i prirodno puniji izgled usana bez jasno definisanog kupidonovog luka kao što ima glumica Džulija Roberts.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin