Žena šokirala svet svojim izjavom NIKAD NIJE SPAVALA SA MUŽEM, A IMAJU ČETVORO DECE!

Bračni i partnerski odnosi mogu biti opterećeni brojnim problemima, poput finansijskih teškoća, nasilja među partnerima ili porocima poput alkoholizma ili kockanja. Kultura, religija i običaji također igraju važnu ulogu u oblikovanju ovih odnosa, posebno kada je riječ o intimnim odnosima, braku i obitelji.

 

Judaizam, na primjer, ima stroga pravila i obaveze koje se moraju poštovati u braku. Seksualni odnosi su dopušteni samo unutar bračne veze i to samo u svrhu razmnožavanja, a ne iz užitka ili strasti. Osim toga, u pravoslavnim jevrejskim porodicama, prosječan broj djece je između 5 i 10.

 

Zanimljiv primjer je bračni par Mirijam i Arona Azagvija, ortodoksni jevreji koji već deset godina nisu proveli noć u istom krevetu. Iako njihova vjera ne zabranjuje zajedničko spavanje, oni su se dogovorili da će spavati odvojeno jer vjeruju da će ojačati njihovu ljubav.

 

Praktični ovaj običaj, Mirijam i Aron ističe da su njihovi intimni odnosi postali vatreniji i intenzivniji.

Ovaj nekonvencionalni pristup njihovom bračnom životu može izazvati iznenađenje, ali za njih je postao način jačanja njihovog odnosa.

 

Njihova priča pokazuje da postoji različitost u oblicima intimnosti i ljubavi unutar različitih kultura i religija te da svaki par pronalazi svoj put ka sreći i ispunjenju unutar svog bračnog odnosa.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:        INSTAGRAMU        I      FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin