ŽENA iz SRBIJE OČEKIVALA LAGODAN ŽIVOT U ŠVAJCARSKOJ, A DOBILA “ŠARENU LAŽU”: Podgrejala mužu ručak, pa joj sve preselo

Srna Zagorac iz Novog Sada udata je za Mijata koja jedno vreme živela na relaciji Srbija – Švajcarska, rešila je da se vrati u rodnu zemlju, a razloge je iznela svojevremeno u svojoj ispovesti za medije.

Kako je tada rekla, vrlo brzo po doseljenju u Švajcarsku shvatila je da je život u toj zemlji “šarena laža”, zbog čega je pola meseca živela u Srbiji, a pola u Švajcarskoj kako bi mogla da bude sa suprugom.

Iako mnogi Srbi maštaju o životu iz bajke u ovoj živopisnoj zemlji, prema rečima Srne, realnost je tamo potpuno drugačija. Kako uverava, blagostanje koje vlada u Švajcarskoj samo je prividno pošto se sve vrti oko novca odnosno plaćanja poreza, a ono što naročito izluđuje sve Srbe koji žive tamo, jeste to što komšije prate svaki korak, pa ako uradite nešto što nije po propisu, u roku od nekoliko minuta na vaša vrata kuca policija.

– Svi beže preko, a ja mislim da sam među retkima koja će čoveka koji je ovde bio više od 40 godina vratiti u Srbiju. Ljubav je čudo – kaže Srna.

Prema njenim rečima, okidač da definitivno traži od supruga da se vrate u rodnu zemlju bila je bezdušnost najbližih suseda koju je osetila na sopstvenoj koži. Naime, komšija Švajcarac je prijavio bračni par Zagorac da kuvaju ručak u servisu za automobile, što je prema njihovom zakonu strogo kažnjivo.

– Moj suprug drži servis za popravku automobila, a ja sam kao prava supruga odlučila da mu na posao donesem ručak. Međutim, ubrzo se na vratima pojavilo pet policajaca koji su došli da nam pišu kaznu, optužujući me da radim na crno kao kuvarica. Iako smo im objasnili da smo samo želeli da podgrejemo ručak, završili smo na sudu, pa sad moramo da dokazujemo da je to u Srbiji normalno i da nismo imali lošu nameru – kaže Srna, koja ističe da je to samo jedna u nizu neverovatnih situacija koje je svojevremeno preživela u Švajcarskoj.

Naime, komšije će vas prijaviti ako sami popravljate kvarove u kući, jer time po švajcarskom zakonu isključivo mora da se bavi majstor kojeg morate debelo da platite. U suprotnom, i po ovom osnovu ćete biti optuženi da radite na crno.

– Ovo je zaista policijska zemlja, u kojoj se sve vrti oko para i poreza. Jednostavno, šta god radio, porez moraš da platiš, pa čak i kad držiš kućnog ljubimca. Ovde retko ko ima svoju kuću budući da su sve pod hipotekom. Ako se razbolite, umrećete na ulici ukoliko nemate osiguranje ili para za lečenje. Oni nemaju emocije, zbog čega je život u Švajcarskoj obična farsa – kaže Srna.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin