Žena (38) ubijena u stanu u Sarajevu: Uhapšeni muž, svekrva i još jedna osoba

0

Za ovo krivično delo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (36) i njegova majka L.R. (72)

 

 

 

Sarajevski policajci uhapsili su tri osobe osumnjičene za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog dela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici pronađeno beživotno telo žene.

 

 

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog dela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L. R. zbog krivičnog dela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih dela Neprijavljivanje krivičnog dela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog dela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva”, navode u policiji.

 

Kako se ističe, policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno telo 38-godišnje N.R. koja je usmrćena pre više dana. Za ovo krivično delo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (36) i njegova majka L.R. (72). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog dela, javlja Klix.

 

 

“Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (67) iz Sarajeva.

 

Telo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužilaštva biti izvršena obdukcija.

 

 

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:          INSTAGRAMU            I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *