Želio da poraste 10 centimetara: OPERACIJU PLATIO 175.000 DOLARA, ALI NIKAKO DA STANE NA SVOJE NOGE

Mnogi ljudi koji nisu zadovoljni sopstvenim fizičkim izgledom se u današnje vrijeme opredjeljeju za posjetu estetskom hirurgu, iako možda nisu svjesni kakva ih muka čeka nakon zahvata. Jedan od njih je kolumbijski influenser Jeferson Kosio, koji nije bio zadovoljan svojom visinom, a operacija je uključivala lomljenje kostiju, a zatim umetanje magnetnih šipki i igala na svaki kraj.

 

Ovaj 29-ogodišnji mladić platio je 175.000 dolara da bi sa 172 centimetra „porastao“ na 182. Prije četiri mjeseca imao je operaciju produženja udova – koja je uključivala lomljenje nogu, implantaciju metalnih šipki i njihovo polako istezanje.
A kako su mu šipke polako razdvajale kosti da bi ih istegnule, bol je postajao toliko jak da je osjećao da će se onesvjestiti. Kaže da noću spava samo oko dva sata, jer mu bol stalno prekida san, piše Nova.

 

„Veoma sam nervozan, želim da se ovo završi, ali to nije moguće. Inače spavam četiri do šest sati, ali tokom posljednjih 11 ili 12 dana, spavao sam samo oko dva sata, najviše. I to se stalno prekida na svakih 15 do 20 minuta zbog bolova u nogama. Pokušao sam i sa tabletama za spavanje, ali ne pomažu. Bol me budi i osjećam se uništeno – kaže Kosio, koji ima 11,1 miliona pratilaca na Instagramu.

 

„Možda će doći do toga da moje tijelo ovo više neće moći da podnese i da više neću moći da se nosim sa bolom – dodaje.
Kosio je rekao da je platio između 200 i 700 miliona kolumbijskih pezosa za liječenje, što je oko 50.000 do 175.000 dolara, u Bogoti, glavnom gradu ove zemlje.

 

Operacija je uključivala lomljenje kostiju, a zatim umetanje magnetnih šipki i igala na svaki kraj. Uređaji su u njegovim nogama već četiri mjeseca, produžavajući ih za jedan milimetar, uz upotrebu daljinskog upravljača.

 

Ukloniće ih operacijom 25. januara, a zatim će započeti rehabilitaciju gdje će ponovo učiti da hoda i trči.

Na nedavnim video snimcima, uglavnom je prikazan u invalidskim kolicima — u kojima treba da ostane dok se kosti nogu izdužuju.

 

Ljekari takođe preporučuju pacijentima da se pridržavaju zdrave ishrane i uzimaju suplemente kalcijuma, kako bi se kosti brže zaliječile.

 

Ovakvi zahvati se primenjuju kod malformacija i nesreća

Bolnica za specijalnu hirurgiju u Njujorku procjenjuje da procedure produženja udova imaju 95 odsto uspjeha. Bolnica navodi manje komplikacije, poput ožiljaka i ukočenih zglobova, kao uobičajene rizike i navodi da su teške komplikacije rijetke.

 

Hirurg koji je operisao Kosija istakao je da se operacija obično koristi za prilagođavanje malformacija koje ostavljaju jedan ud duži od drugog, ili kada pacijent izgubi dio uda u nesreći.

 

Međutim, ljekari su procijenili da se broj muškaraca koji su podvrgnuti estetskoj operaciji produženja udova udvostručio u samo posljednje tri godine, mada je u pitanju skup tretman.

 

Kosio je rekao da je za proceduru saznao nakon što je imao problem sa nogama.

 

„Prije dvije godine, imao sam problem sa nogama o kome zaista ne želim da pričam jer je veoma lično. Ali jedna od stvari koja je imala najveći uticaj na mene je bila istezanje nogu. Razgledao sam to, sreo se sa nekim ljudima i otkrio da postoji – rekao je.

 

Njegov hirurg rekao je da će influenser moći da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti na uobičajen način kada se oporavi, kao što su šetnja, vježbanje i igranje fudbala. (RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE           www.rbsm-serije.com

Pratite nas na    INSTAGRAMU    I    FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin