Zelenski se obratio američkom Kongresu: Pomenuo Perl Harbor i 11. septembar, a evo šta je TRAŽIO

Predsednik Ukrajine je rekao da se u ovom trenutku odlučuje o sudbini njegove zemlje…

 

 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se američkom Kongresu. Na samom početku obraćanja, Zelenski je dobio ovacije.

 

Zelenski je rekao da je zahvalan Bajdenu što je podržao Ukrajinu.

 

– U najmračnijem vremenu za nas, za Evropu, pozivam vas da uradite što više – rekao je Zelenski i rdodao da je potrebno sankcionisati sve koji podržavaju ruski režim.

Prethodno je predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi predstavila Zelenskog i pohvalila je njegovu „hrabru“ odbranu od invazije ruskih snaga, a tom prilikom je pokušala i da govori ukrajinski.

 

Zelenski je potom rekao da je veoma ponosan što se obraća Kongresu iz Kijeva pod vatrom Rusije, dok zemlja „ne odustaje“.

 

– Grad je pod stalnim napadom, ali ne odustajemo. Nismo na to pomislili nijednog trenutka – rekao je Zelenski.

 

Predsednik Ukrajine je rekao da se u ovom trenutku odlučuje o sudbini njegove zemlje.

 

– Odlučuje se o sudbini našeg naroda – istakao je Volodimir Zelenski.

 

– Rusija je napala ne samo nas, ne samo našu zemlju i gradove, brutalno je udarila na naše vrednosti, na osnovne ljudske vrednosti – rekao je Zelenski.

 

 

On je rekao da je njegova zemlja u najgorem ratu od Drugog svetskog rata i da se “opire ruskoj agresiji već osam godina”.

 

Zelenski je potom rekao da će pustiti video na kojem će se videti “šta su Rusi uradili njegovom narodu”.

 

U snimku koji je Zelenski emitovao prikazani su ukrajinski gradovi pre nego što je počela specijalna operacija ruske vojske, a potom su prikazani trenuci u kojima su građani Kijev, Harkov, Sumi…

 

Na snimcima se vide deca koja plaču, ljudi koji beće iz svojih domova. Prikazani su i kadrovi srušenih zgrada i uništenih automobila, kao i snimci dece za čije živote se lekari bore u bolnici.

 

Nakon snimka Zelenski je nastavio obraćanje i rekao da u ovim trenucima treba biti lider.

 

Zelenski je reagujući na zabrinutost predsednika Džoa Bajdena i mnogih američkih zakonodavaca da bi nametanje zone zabrane letova moglo da eskalira sukob sa nuklearno naoružanom Rusijom,zatražio više aviona i sistema protivvazdušne odbrane.

 

– Rusija je pretvorila ukrajinsko nebo u izvor smrti – rekao je on na sastanku Predstavničkog doma i Senata i dodao: Moram da zaštitim naše nebo.

 

On je spomenuo Perl Harbor i terorističke napade 11. septembra 2001. dok je apelovao na Kongres SAD da učini više da pomogne Ukrajini u borbi protiv Rusije.

 

– Potrebni ste nam sada – podvukao je ukrajinski lider.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin