Zelenski dao PONUDU Putinu: Evo šta traži u zamenu za KUMA ruskog predsednika

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponudio je danas Rusiji da bivšeg poslanika stranke Opoziciona platforma – Za život, Viktora Medvedčuka, razmeni za Ukrajince koje je zarobila ruska vojska.

Zelenski je u video obraćanju rekao da se Medvedčuk, koga smatraju za saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, krio 48 dana i da je uhvaćen prilikom pokušaja da napusti Ukrajinu, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ocenio je kao posebno cinično to što je Medvedčuk koristio vojnu kamuflažu.

– Pokušao je da se tako preruši. Takav ratnik. Takav patriota. Pa, ako je Medvedčuk sam odabrao vojnu uniformu za sebe, onda potpada pod ratna pravila – rekao je Zelenski.

Šef Službe bezbednosti Ukrajine Ivan Bakanov (SBU) potvrdio je sinoć da je Medvedčuk uhapšen.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana od početka vojne intervencije Rusije u Ukrajini i od tada mu se gubi trag.

Kijev Medvedčuka sumnjiči za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

U Ukrajini se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva “ličnim prijateljem”, a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin