Zelenski će iskoristiti Putinovog kuma: Evo šta može uraditi sa Medvedčukom

Milutin Ilić, predsednik nevladine organizacije Geopolitikon i nezavisni novinar tvrdi da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski iskoristiti Putinovog kuma i prijatelja Viktora Medvedčuka iskoristiti za razmenu Ukrajinaca, kao i da će jednog čoveka menjati za mnogo ljudi.

Četrdeset deveti dan rata u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da su događaji u Ukrajini tragični, ali da Moskva nije imala izbora.

Hapšenje Putinovog kuma Viktora Medvedčuka ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je na svom Fejsbuk nalogu i Telegramu.

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije bili su Milutin Ilić, predsednik nevladine organizacije Geopolitikon i nezavisni novinar, prof. dr Dragan Radenović, akademik i Miloš Tišma, predsednik istraživačkog Centra za odbranu i bezbednost.

– Kada se vratimo nazad u devedesete godine mi imamo dobru percepciju. Znamo šta su specijalna dejstva. Danas je to usavršeno, a kada se radi o ljudskom resursu Zelenski hapšenjem Putinovog kuma želi sebi da stvori bolju pregovaračku poziciju da dobije u razmeni ukrajinske zarobljenike za Putinovog kuma. To će verovatno biti mnogo ljudi za kjednog čoveka. Medvedčuk je blizak Putinov prijatelj. On je državljanin Ukrajine. Videli smo i kod nas kako se jedan grad preko noći promeni kad ujutru počne rat – rekao je u jutarnjem programu Kurir televizije Milutin Ilić, predsednik nevladine organizacije Geopolitikon i nezavisni novinar.

Ruski predsednik Vladimir Putin tvrdi kako je Ukrajina promenila stav sa pregovora u Istanbulu i kako sada juri u ćorsokak. Mnoštvo je izjava juče dato oko ovog sukoba na istoku Evrope.

– Ovaj sad rat može slobodno da se nazove Prvim svetskim ratom, ona dva prethodna su bili veliki ratovi. Ovo je Prvi svetski rat koji zahvaljući tehnologoijama učestvuje ceo svet. Ovo obraćanje Putina i Zelenskog su detalji potpuno beznačajna u odnosu na ono što se dešava. Ovo je vraćanje u doba Antičke Grčke. Ovo je konfuzija koja stvara anarhiju i u kalendaru. Možemo predvideti završetak ovog sukoba. Ovo su detalji koji ne govori kako će se ovaj haos proširiti na svet i da li ovaj haos može da se smiri. Ono što je najznačajnije to je kako će sukob starog sveta Evrope u odnosu na Ameriku – rekao je za Kurir televiziju prof. dr Dragan Radenović, akademik.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin