ZAVRŠENO SASLUŠANJE DEČAKA UBICE IZ “RIBNIKARA”: Oglasilo se Više javno tužilaštvo

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv V. K. zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom

 

 

U okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv V. K., zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, danas je ispitan njegov sin K. K., koji je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ „Vladimir Ribnikar”, koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

Sin osumnjičenog, koji u vreme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke.

On je ispitan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
U tužilaštvu su se nalazili postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pumonomoćnici oštećenih i branilac okrivljenog V. K. Sva pitanja prisutnih, upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca.

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv V. K. zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, V. K. je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi čalana 32 stava 1 Zakona o oružju i municiji i suprotno članu 2 stav 1 Pravilnika o prostorno-tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni V. K. poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

K. K. je oružje i municiju poneo sa sobom u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđanja i devetoro učenika, a ranio petoro učenika i nastavnicu škole.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin