ZASTRAŠUJUĆI prizor – LAV napao MARATONCA dok je trčao ON ga zgazio NOGOM I UGUŠIO, promenio mu LIČNI OPIS (VIDEO)

Da lavovi zaista mogu biti opasne životinje potvrđuje nam još jedan primjer koji se dogodio prije par godina, ali i dan danas je tema koji mnogi prepričavaju.

Kako je prenio Independent, Trevis Kaufman učestvovao je u trci na stazi u planinskom parku Horsetoth u Koloradu. U jednom momentu je čuo šuškanje grana i kada se okrenuo video je životinju koja je bila 10 koraka od njega.

“Ruke sam podigao … ali se stalno približavao. Kako se približavao, tako je naletio na mene. Podigao sam ruke i zgrabila me je za zglob. Samo sam pokušavao da zaštitim lice. Počeo je da me grebe kandžama po licu pa po nogama. Sve vrijeme sam vrištao najjače što sam mogao”, opisivao je Kaufman detalje napada životinje koji se dogodio 4. februara.

Dok je pokušavao da odbaci životinju od sebe, pao je zajedno sa njom niz strmu stranu staze. Od tog momenta, kako kaže, počinje borba, dok je istovremeno njegov zglob u ustima lava.

“Mogao sam da podignem moje lijevo koljeno da mu spustim zadnje noge. Ali pošto i sam imam mačku, znam da će, ako je okrenem na leđa, njene prednje noge poludjeti..Bio sam veoma oprezan da me kandžama ne pogodi u prepone… “, opisao je Kaufman u video snimku nastalom 10 dana posle nemilog događaja, a koji je objavio Park Kolorado.

 

15543062335c66c7aa8e5c1702509402v4big

Foto: Printscreen / Youtube

Rekao je da je zgrabio neke štapove koji su bili u blizini i pokušavao da ga ubode u vrat, ali su se oni lomili.

Htio je da ga udari velikim kamenom, ali mu je ručni zglob i dalje bio u ustima životinje. Kako se borba nastavila, na kraju je uspio da podigne desnu nogu i stavi je na vrat lava.

“Stao sam mu na vrat i na kraju ugušio. I tek onda je pustio moj zglob”, opisao je Kaufman i dodao da je morao da trči još nekoliko kilometara dalje gdje je sreo tri takmičara koji su ga odveli u bolnicu.

 

“Moje lice je bilo skroz krvavo kad sam stigao tamo”, rekao je.

Na obrazu je imao 17 šavova, na nosu šest, dva šava za rane na licu i tri šava za doboku povredu ručnog zgloba.

“Osjećam se odlično”, rekao je nakon svega, ali priznao da ubuduće neće ići sam i savjetovao druge ljude koji posjećuju to područje da ne nose slušalice kako bi čuli životinju.

Obdukcijom je utvrđeno da je životinja bila stara između četiri i pet mjeseci.

Služba parkova saopštila je da je bilo manje od 20 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa planinskim lavovima, u poslednjih 100 godina. Te velike mačke su, kako navode, “neuhvatljive životinje” i “uglavnom izbjegavaju ljude”.

 

BONUS VIDEO:

NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/