ZAŠTO VEDRANA RUDAN NE ŽELI DA OSTARI DOSTOJANSTVENO: “Šta ima dostojanstveno u usnama skupljenim poput kokošje guzi*ce?”

Vedrana Rudan je neko ko otvoreno i bez imalo zadrške priča o aktuelnim temama, a starenje je nešto što je doživela i osetila lično. Iako uveliko gazi osmu deceniju, ne želi da se starost vidi na njenom licu, a pogotovo ne “dostojanstveno starenje”.

U njenoj najnovijoj kolumni možete pročitati zašto Vedrana Rudan ne želi da ostari “dostojanstveno”:

“Naletela sam na komentar jedne od mojih “obožavateljki”. Zamerila mi je “lice bez bora” i to što sve činim da ne bih starila “dostojanstveno”.

Pogledala sam svoju facu na jednom crnogorskom teve ekranu i zaista… Nigde bore. Ali…To nije imalo nikakve veze s mojim nedostatkom “dostojanstva” nego je snimatelj moje “dostojanstveno” lice pretvorio u dečje dupe.

Što je “dostojanstvo”? Prevedeno na ovo što mene zanima, “dostojanstvena” si kad imaš sedamdeset a izgledaš kao da imaš sedamdeset i osam. Duša je ono što te čini privlačnom.

Gde, ujutro kad se pogledaš u ogledalo a iz njega u tebe bulji nešto obešeno, gde među svim tim naborima naći ono što će te iznutra ozariti i mrko jutro ti pretvoriti u široki osmeh?

Da li bi i osmeh trebao pratiti starost i biti “dostojanstven”? Dostojanstven osmeh u starosti znači dva komada plastike da bi mogao dostojanstveno, neću više pisati navodnike, to me umara, škljocajući savladati komadić prekuvane kokoši.

Ajmo dalje. “Treba se pomiriti s godinama koje imaš, svako vreme je lepo na svoj način.” Koji je to ku*ac od teorije? Što ima lepo u podočnjacima, obešenoj donjoj vilici, borama, zovem ih “merkelice” i nosim ih jer ne znam kome otići da mi ih ukloni.

Što ima dostojanstveno u usnama skupljenim poput kokošje guzice? Mrkom pogledu kojim gledaš svet oko sebe ne zato što si ljuta nego zato jer ti je dostojanstvo raz*ebalo facu? Pa te partner pita, šta ti je danas? Ono što mi je bilo i juče i ono što će mi biti dok budem živa, prštim od… Dostojanstvo. Koja odvratna, odvratna reč. Bolje zvuči sifilis.

Moram biti fer. Imam doktoricu Vesnu koja mi povremeno uskače i ponešto izbriše ali ona zastupa tezu da su bitni pamet, šarm… Tu se nikad nećemo složiti.

“Oni stare drugačije”, rekla mi je manikirka i pedikerka. Oni su “masniji”, oni se sporije “suše”.

Jebote! I da. “Bradom mogu sakriti podbradak.” Ja svoj podbradak ne smem sakriti bradom, tolika količina dostojanstva bi bila kontraproduktivna, podbradak se može sakriti frizurom.

Može ku*ac. Nema frizera koga nisam obišla. Ni jedan mi nije sakrio podbradak. On se može odseći. GDEEEEE? Merkelice se mogu izbrisati hijaluronom. Meni pričajte. Probala. Modrice su se povlačile nedeljama, konačno su nestale, modrice, mislim, merkelice ostale. Neću vam reći koliko sam iskeširala love da bih bila tri nedelje plava i okolo govorila kako sam izvadila zub. I neću vam reći koliki su se čudili da imam šta izvaditi.

Pred nedelju ili dve sedela sam u Termama Selce i čekala na terapiju. Bolelo me koleno ali to me previše ne uzbuđuje. Dve devojke su sedele pokraj mene i na dugačko i široko raspravljale šta će od svoga dostojanstva izbrisati. U Termama će samo ispraviti neke sitnice. U Beogradu će podrezati gornje i donje kapke, ukositi oči, napraviti parcijalni facelifting, odseći podlaktice koje im vise jer su naglo smršale…

Jedna će sebi ugraditi sise “suze”, druga “jabuke”… Iz guzice će im izvući mast i uvaliti u usne. Sve je to mnogo jeftinije u Srbiji, doktor se zove… Naravno da ja, ovako dostojanstvena, nisam smela devojke pitati kako se zove beogradski doktor. Budala.

Jučer sam bila na rendgenu pluća, kašljem već nedeljama. Vrlo simpatična inženjerka, Andrea se zove, objasnila mi je da obešene bele vreće na slici nisu rak pluća nego moje sise.

Čekaj malo. To je prelilo čašu mog dostojanstva. Želim da mi neka žena pošalje adresu najboljeg i jeftinog beogradskog doktora koji će sa mene oderati svaki trag dostojanstva.

Čemu sve to? Kako ne kužite? Jedna plastičnjača je uhvatila Bezosa i sad čitav svet gleda kako on očaran bulji u njezine jabuke. Ej! Bezos! Da mu se bivša žena nije furala na dostojanstveni “daska za peglanje” look još bi bili skupa.

Kad se sredim mogla bih zavesti Plenkovića, koliko tek taj love ima. Ne možeš opljačkati Hrvatsku do kosti i biti gole guzice. Pa bih mogla u ovoj već deset godina demokratskoj, turbo ekonomski razvijenoj, ne zovu je bez vraga „balkanski tigar“, i civilizovanoj europskoj zemlji bez stresa kupiti kilogram trešanja. Imala bih i love za sirup protiv povraćanja. Ima i ona koju je*e Bezos.

Nedostojanstvene! Čekam! Prvo, kako se zove onaj doktor u Beogradu. Drugo, može li na rate? Ako budete milostive uskoro ću na mnogim ekranima cvrkutati: “Mislite da izgledam mlađe? Ah!” Široki osmeh. “Genetika.””

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin