Zašto TITO I JOVANKA nisu imali DECU? NADA živela sa njima 25 godina OVO JE PRAVA ISTINA

Postojala je i druga strana medalje

 

O životnom putu Jovanke Broz, njenom dolasku na Beli dvor i prisilnom odlasku sa njega, početak, kao i krah ljubavi sa Titom rasvetlila je jednom prilikom osoba koja je krvno bila najpovezanija sa njom – njena mlađa sestra, Nada Budisavljević, koja je živela sa njima 25 godina.

 

Ona je u svojoj knjizi “Nada Budisavljević: Moja sestra Jovanka Broz”, objavljenoj 2015. godine, otkrila i zašto smatra da Tito i Jovanka nikada nisu imali dece.

 

Kako je rekla, Tito je i nju i sestru Zoru prihvatio maltene kao svoju decu, čak ih je često i pitao za mišljenje, što je za Nadu bilo veliko iznenađenje.

 

Međutim, postojala je i druga strana medalje.

 

– Njena žrtva je bila kompletna za njega. Ona se od samog početka stavila u službu njemu kao neko ko je posvećen, kao opatica koja se posveti svojoj religiji.

 

Ona je amortizovala svaki udarac koji je bio namenjen njemu i onda je glumila da je mnogo jača nego što je bila. Delovala je kao kremen-kamen, kao žena stena i to se kasnije zloupotrebljavalo – napisala je Nada.

 

– Najteže je bilo gledati kako se pati i slušati njene muke, a to što sam ja oko nje radila – to meni nije bilo teško. Nikada. To mi je nekako bilo prirodno.

 

Jer, naša sestra Zora se udala još za vreme studija i otišla da živi u inostranstvo, sa mužem diplomatom. Tada sam ja prešla da živim u Užičku 15, sa Titom i Jovankom.

 

Bila sam njihov podstanar. S jedne strane je bilo lepo živeti tamo, a sa druge strane ja to nisam nešto volela – nastavlja ona u svojoj knjizi.

 

– Najverovatnije da je njena dobrovoljna odluka bila da nemaju dece. Jer bi to Titu u tom trenutku moglo da naškodi. Kažem, najverovatnije, jer ja to ne znam – stoji u memoarima.

 

Nada se osvrnula i na to kakav je Jovankin život bio nakon što je preminuo Tito.

 

– Nisam ni pretpostavljala da će za svaki trenutak lepote i sreće platiti jednom strašnom, duplom patnjom. Bilo je to nasilje svakakve vrste. Verbalno nasilje.

 

Sistem uzet da pomogne tom nasilju. Mediji u službi tog nasilja. Psihičko zlostavljanje. Pa i fizički napad. Osam godina bez grejanja u kući kojoj curi krov, a podrum je pod vodom.

 

To je bila strašna vrsta mučenja. A u kuću ne može da uđe niko drugi sem državnih majstora jer je to državna imovina, a oni dođu, pa namerno pokvare i ono što radi. Svega je bilo.

 

A njoj nije bilo stalo do stvari, do materijalnih dobara. Njoj je bilo stalo do neke pravde i nije htela da dopusti da s njom otiru pod – pisala je Nada.

 

– Žalila je za njim. Za njihovim uspomenama.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin