Zašto stjuardese ODMERE putnike od glave do pete? Ovakav RAZLOG niste mogli ni da zamislite (VIDEO)

Da li ste se ikad zapitali zašto vas pri ulasku u avion stjuardesa odmeri od glave do pete? Stjuardesa Kat Kamalani objasnila je na svom TikToku zbog čega postoji ta pomalo neobična praksa.

Kamalani često objavljuje snimke s korisnim uputstvima i savetima za ponašanje u avionu, a sada je otkrila da, kada vas stuardesa na ulasku u avion odmeri, ona zapravo traži putnike koji bi, ako zatreba, mogli da pomognu u različitim situacijama koje se mogu dogoditi tokom leta.
– Kad uđete u avion i ugledate naša srećna, nasmejana lica, mi vas zapravo odmjeravamo i pokušavamo da uočimo takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili fizički sposobne ljude. Dok hodaju gore-dole prolazima i proveravaju ili poslužuju putnike, stjuardese takođe usput traže ABP osobe koje će im pomoći ako, ne daj Bože, zatreba – rekla je Kamalani, a njen video skupio je gotovo tri miliona pregleda.

Karticom ABP najčešće se označavaju vojnici, piloti, vatrogasci, policajci i lekari, tj. stručnjaci delatnosti koje su najkorisnije u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad treba sprečiti nesreću.

Većina korisnika rekla je kako im to nikad ne bi palo na pamet, a neki su Kamalani pitali kako može samo pogledom na nekog znati čime se bavi i koja mu je profesija.

– I te kako znamo, pogotovo ako je reč o profesiji koja zahteva fizičku spremu – odgovorila je stjuardesa i dodala kako im se lekari često već na početku leta i sami predstave i ponude se za pomoć tokom leta ako bude potrebna.

Dodala je i da, osim fizički sposobnih osoba, pogledom traže i znakove otmice ili trgovine ljudima.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin