Zašto je uhapšen Aca Lukas: NIJE U PITANJU SAMO VOZAČKA DOZVOLA, VEĆ I „BIJELO“

Popularni Aca Lukas od sinoć je u pritvoru. Oduzeto mu je auto, a njega su policajci jutros oko 3,00 sata u Brusu uhapsili i ostavili iza rešetaka na 24 sata. Obrazloženje njegovog privođenja je dosta naivno za bolje poznavaoce zakonskih propisa u Srbiji. Kaže, se da nije imao vozačku dozvolu, te zbog ranijih prekršaja.

 

Zbog ovakvih prekšaja se ne ide u hapsanu. Naime, policajac uvidom u njegov dosije može utvrditi da li uopće ima vozačku dozvolu, bez obzira što nije kod njega, te nesavjesnom vozaču izriče novčanu kaznu.

 

Teško je povjerovati da je saobraćajna policija pogriješila, sve su prilike da je izvještaj o Lukasovom hapšenju „našminkan“. U pozadini je prevelika doza alkohola i narkotika, pa je pjevač zadržan jer je bio u neuračunljivom stanju. U vozilu mu je pronađen i pištolj.

 

Lukas je sinoć trebao nastupiti na Kopaoniku. Organizatori su njegov koncert pomjerili za večeras (pod uslovom da pjevača puste iz pritora).

 

ACA LUKAS UHAPŠEN ZBOG VOŽNJE POD DJEJSTVOM NARKOTIKA…

 

Nakon što su mnogi mediji objavili „ušminkano“ policijsklo saopćenje da je Aca Lukas priveden u policijsku stanicu u Brusu, jer nije imao vozačku dozvolu, odmah smo upozorili da tu nisu čista posla, te da ima još nečega iza priče da je pjevač zadržan u pritvoru. Zakon o saobraćaju u Srbiji ne predviđa zatvorsku kaznu za vozača koji je zaboravio vozačku dozvolu, već samo novčanu.

 

Upozorili smo da se iza ove priče krije nešto više, te da u policijskom saoćenju nešto nedostaje. Tim prije, što smo imali saznanja da je Lukas vozio nadrogiran.

 

Tek kada smo upozorili da se štiti „potencijalni ubica“ ovakvim saopćenjima, stigla je vijest da je folker pao na testu za narkotike. Drugim riječima, vozio je nadrogiran.

 

„Lukas je pao na testu za narkotike. Zadržan je preko noći, jutros je pušten iz pritvorske jedinice. Protiv pjevača biće podneta krivična prijava zbog vožnje pod dejstvom narkotika – kaže izvor iz policije.

 

Nakon toga, pjevač se oglasio i priznao svoju krivicu.

 

„Kriv sam i preuzimam odgovornost za svoje postupke. Državni organi su radili svoj posao u skladu sa zakonom, i nemam nikakve primjedbe na njihov rad – rekao je Lukas za Hajp.

 

Pjevaču se na teret stavljaju dva djela: vožnja bez vozačke dozvole i pod djejstvom nedozvoljenih supstanci. Za takve vrste prekršaja, koje se vode kao teži saobraćajni prekršaj zaprijećena je novčana kazna ili 60 dana zatvora.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–      KLIKNI OVDJE       www.rbsm-serije.com

Pratite nas na      INSTAGRAMU      I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin