Zapalilo se grobno mesto Petre (2) koju je ubio otac: Majka se ZGROZILA prizorom koji je zatekla

Sve to je prijavila policiji, koja joj je danas potvrdila da je požar izazvao plamen sveće

 

Grob u kom je sahranjena dvoipogodišnja Petra Budimirović, nedužna devojčica iz Vršca koju je otac Marko 4. oktobra udavio u kofi vode, pa se obesio – potpuno je izgoreo!

Požar je, kako je na svom „Fejsbuk“ profilu napisala njena neutešna majka Suzana, bio tolikih razmera, da su morali da ga gase vatrogasci.

 

O tom neverovatnom incidentu je, kaže, niko od nadležnih nije obavestio, već je za to saznala od prijatelja i poznanika, koji su videli šta se juče dešavalo na Gradskom groblju u Vršcu.

Ona je istog trena, po mraku, otišla do mesta gde počiva njena ćerka i zgrozila se.

Sve to je prijavila policiji, koja joj je danas potvrdila da je požar izazvao plamen sveće. Pretpostavlja se da je sveća pala i da je zahvatila vence, koji su bili položeni na grobno mesto.

– Policija mi je rekla da se upalilo od sveće. Mogu samo da zamolim ljude da budu odgovorniji i oprezniji, ako pale sveće kada dolaze na Petrin grob. Moja porodica pali sveće u crkvi, ali poštujem način paljenja sveće i na Petrinom grobu. Još jednom hvala svima koji su mi javili da je grob bio zapaljen – napisala je neutešna Suzana, čiju zlu kob oplakuje cela Srbija.

Marko Budimirović je ubio svoju ćerku, pa sebe, samo nedelju dana nakon što je prvostepeno bio osuđen za porodično nasilje. Pre toga je šest meseci imao zabranu prilaska Suzani i njenoj kući, jer ju je krajem aprila krvnički pretukao.

Uprkos tome, on je Petru tokom tih šest meseci redovno viđao, bez posredovanja Centra za socijalni rad. Upravo to se smatra velikim propustom svih nadležnih instituacija, koje su bile uključene u slučaj porodice Budimirović, jer su dozvolili da nasilnik bude sam sa detetom.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku je zbog toga podneo krivične prijave protiv svih odgovornih lica u vršačkom CZSR, a predmet „češlja“ i Više javno tužilaštvo iz Beograda.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin