Zagrljaj spasa: Beba spasila smrtno bolesnu sestricu

Zagrljaj spasa: Beba spasila smrtno bolesnu sestricu

 

Bliznakinje Brielle i Kyrie Jackson su rođene u oktobru 1995.god, 12 nedelja prije termina. Kako je tadašnja praksa u američkom zdravstvu nalagala, one su odmah razdvojene i smještene u zasebne inkubatore u različitim jedinicama porodilišta.

 

Kao što to obično i biva kod bliznakinja, jedna je bila znatno jača sa svojih 1,3kg od druge čiji život je visio o koncu sa svega 1kg težine.

Ne znajući više šta da radi, sestra u porodilištu je, protivno svim pravilima i u odsustvu šefa , uz blagoslov roditelja, prebacila slabiju bebu u inkubator sa drugom, jačom devojčicom.

 

A onda se dogodila nevjerovatna stvar. Sestra skoro da nije ni zatvorila inkubator a jača beba je rukom obgrlila svoju sestricu.

 

Podstaknuta energijom, ljubavlju i snagom seke sa kojom je mjesecima dijelila prostor u maminom stomaku, stanje slabije bebe je počelo odmah da se poboljšava i one su obje žive i zdrave izašle iz porodilišta. Tada je nastala ova fotografija a zagrljaj nazvan „zagrljaj spasa“.

 

Znamo da među blizancima postoji posebna veza. Ali koliko nas ima blizance i priliku da ovako pobijedi svoju prvu bitku? Mali heroji su obično sami!(RBSM-RADIO)

 

zagrljaj-spasa

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)