VRHOVNI SUD ukinuo ZABRANU molitve u blizini klinika za pobačaje

Najviši njemački sud presudio je da opće zabrane zabrane mirnih molitvenih okupljanja u blizini klinika za pobačaje krše ustavno pravo na slobodu okupljanja, što je značajna pobjeda za pro-life organizaciju 40 dana za život.

Presuda, koju je ovaj tjedan donio Savezni upravni sud u Leipzigu, označava kraj dugotrajne pravne bitke za ogranak 40 dana za život sa sjedištem u Pforzheimu, koji vodi Pavica Vojnović.

Mirna molitvena bdijenja se ne mogu zabraniti
Međunarodna organizacija za ljudska prava ADF International podržala ju je u njenom pravnom slučaju, javlja Christian Post.

“Sud u Leipzigu je još jednom jasno stavio do znanja da se mirna molitvena bdijenja ne mogu zabraniti,” rekao je dr. Felix Böllmann, direktor europskog zagovaranja za ADF International.

“U svjetlu jasnih zaključaka suda, saveznoj vladi bi bilo dobro savjetovati da odustane od svojih planova masovnog ograničavanja temeljnih prava u blizini organizacija za pobačaj.”

Pravo organizacije na mirno okupljanje prethodno je priznao regionalni sud prošlog kolovoza, a odluku je kasnije osporio grad Pforzheim.

“Svaki ljudski život je dragocjen i zaslužuje zaštitu.”
Presuda je stigla u trenutku kada je savezna ministrica za obiteljska pitanja, Lisa Paus, zagovarala ono što kritičari nazivaju “zonama cenzure” oko klinika za pobačaje diljem Njemačke, učinkovito zabranjujući molitvena bdijenja i ponude podrške u tim područjima.

»Zaista mi je laknulo. Naše molitve itekako pomažu, kako su nam stalno govorile pogođene žene”, rekla je Vojnović. “Zahvalan sam što možemo nastaviti naša molitvena bdijenja. Svaki ljudski život je dragocjen i zaslužuje zaštitu.”

Povijesno gledano, 40 dana za život okupljalo bi se dvaput godišnje kako bi održalo tiho molitveno bdijenje ispred klinike za pobačaje Pro Familia — ogranka Planiranog roditeljstva u Njemačkoj.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/