Vozači, oprez: ŽENE SE ZALIJEĆU I NAMJERNO PADAJU POD TOČKOVE AUTOMOBILA, PA UZIMAJU NOVAC DA NE BI ZVALE POLICIJU

Vozači, oprez: ŽENE SE ZALIJEĆU I NAMJERNO PADAJU POD TOČKOVE AUTOMOBILA, PA UZIMAJU NOVAC DA NE BI ZVALE POLICIJU

 

U nekoliko gradova širom Balkana pojavio se novi trend prevara na ulici. Akteri su mlađe I ćene srednjih godina, koje odglume da ih je na prilikom prelaska ceste udarilo vozilo…

Obično to budu lakše povrede (ako ih ima), ali kontakt vozača I pješaka je dovoljan da interveniše saobraćajna policija. U Sarajevu, na Ilidži, prije desetak dana, vozaču je na semaforu, kada se pojavilo za njega zeleno svjetlo, pod automobil istrčala žena srednjih godina, koja je poznata kao prosjak u ovom dijelu grada. U naručju je imala dijete. Na svu sreću nije došlo do teže povrede.

Vozač je izbezumljen istrčao, galamio na nju, a ona mu zaprijeti policijom. Ubrzo se tu našao njen muž, koji je već uzeo telefon da zove policiju, a onda mu predlaže da plati odštezu 50 KM, I da će sve biti uredu. Vozač je pšristao.

Slična situacija zabilježena je I u Kragujevcu.gdje se prema riječima građana, već nekoliko puta dešava da se dvije žene romske nacionlanosti namjerno zalijeću na automobile na pješačkom prelazu u namjeri da isceniraju saobrćajni incident.

“Društvenim mrežama kruži snimak na kom se jasno vidi kako žena stoji na trotoaru, a zatim se iz čista mira zalijeće na automobil koji skreće na pešački prelaz i baca se bočno pod njega. Zatim su pokušale da iznude 100 eura od vozača kako ne bi zvale policiju – kaže jedan Kragujevčanin.

On dodaje da se ovo već dešavalo nekoliko puta i da je neophodno da vozači budu dodatno oprezni. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin