Voljećemo te zauvijek: Kolege se opraštaju od finalste Zvezda Granda, slavuja iz Srebrenika

Voljećemo te zauvijek: Kolege se opraštaju od finalste Zvezda Granda, slavuja iz Srebrenika

Jasmin Hasić, nekadašnji učesnik “Zvezda Granda”, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 36.godini, kako smo već ranije izvijestili.

 

Liječio se u Turskoj, ali je na žalost izgubio bitku.

 

Ova vijest potresla je estradu, kao i mnogobrojne fanove koji se od talentovanog momka iz Srebrenika opraštaju dirljivim riječima na društvenim mrežama.

 

“Ode mlad momak i kolega, neka Bog da snage njegovoj porodici, a njemu rajski mir”, napisao je pjevač Hako Šljivar, a od kolege se uz zajednički fotografiju oprostio i njegov sugrađanin Semir Jahić.

 

“Dragi Jaško, ostala sam bez riječi, nema stvari da olakša bol i tugu, razočarenje! Ovo je ogroman gubitak, veliki čovjek, pjevačina, divan suprug, divan otac… Voljeću te brate moj zauvijek”.

 

 

Na profilu njegove supruge Jasmine Slanjankić Hasić nižu se poruke podrške i žaljenja zbog ogromnog gubitka koji ih zadesio.

 

“Suvišna je svaka riječ! Tuga i bol je velika, primite moje iskreno saučešće, neka vam Bog da puno snage”, glasi poruka koja je osvanula na Fejsbuku.

 

Podsjetimo, pjevaču se nakon operacije u Turskoj zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je njegova porodica sprovela akciju prkljupljanja krvi kojoj su odazvale mnoge Jasminove kolege, prijatelji i poštovaoci.

 

Tim povodom pjevač i njegova supruga oglasili su se na društvenim mrežama i izrazili zahvalnost svima koju su brzom reakcijom učestvovali u ovom humanitarnom gestu.

 

 

– Na kraju samo trag naših djela ostaje… Sve ostalo nije važno. Ni novac ni slava. Samo ono što jesmo i što nosimo u sebi. Glavu gore! Kad život pokaže kandže, ti pokaži borbenost. Milion puta se slomi srce da bi postalo cijelo.

 

Samo najjači postaju najbolji. A meni…, meni srce kao kuća, toliko te ljudi voli i cijeni…, ni zamisliti ne možeš. Ponosan budi. Možemo mi sve – napisala je prije samo par dana njegova Jasmina sa kojom ima dvoje djece.

 

Inače, Jasmin je rođen u Srebreniku. Za učešće u “Zvezdama Granda” prijavio se davne 2013. godine, a ulazak u finale takmičenja i popularnost stekao je 2014.

 

– Bio sam amater, nisam vjerovao u sebe. Talenat sam naslijedio od oca, on je baš muzikalan. Najbolje mi leži Harisov stil pjevanja, imam boju glasa sličnu njegovoj, ali to me ne definiše kao pjevača.

 

Pjevam dobro pjesme i drugih izvođača. Inače, sam vrlo jednostavan momak, koji, sticajem okolnosti, zna da pjeva dobro. A, svoje slobodno vrijeme volim provesti s društvom u ribolovu – govorio je svojevremeno Jasmin.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE