VIŠI SUD U ZAJEČARU: Produžen pritvor ocu prvoosumnjičenog za ubistvo malene Danke Ilić (2)

Viši sud u Zaječaru je produžio pritvor Radoslavu D. do 29. maja.

 

Nakon što je Dejanu Dragijeviću (50) iz Zlote i Srđanu Jankoviću (50) iz Luke, osumnjičenima da su ubili Danku Ilića (2) iz Bore produžen pritvor, Viši sud je produžio pritvor i Dejanovom ocu Radoslavu (73).

Radoslavu, koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je po Dejanovom priznanju, zajedno sa mlađim sinom Daliborom, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja u PU Bor, pomogao da se premesti i sakrije telo devojčice, pritvor je produžen do 29. maja.

 

Radoslav D. je u pritvoru od 6. aprila, a određen mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela teško ubistvo koje se vodi pred ovim tužilaštvom te da će ometati postupak uticanjem na svjedoke koji će biti ispitani u postupku.

 

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio se ćutanjem.  Nedavno je tražio i određen mu je novi branilac na službenoj dužnosti jer je svom, izabranom advokatu otkazao punomoćje.

 

Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju. Pored intenzivne pretrage šireg rejona Banjskog polja, Luke, Zlota i Sumrakovca, telo devojčice nije pronađeno. (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU         I       FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin