Više od 5.000 poginulih u Turskoj i Siriji: Na ulicama hiljade povređenih bez zaštite i krova nad glavom

Tužne scene

 

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj saopštio je danas da je broj poginulih u razornom zemljotresu u Turskoj porastao na 3.419, povređenih je 20.534, a prema podacima koje je objavio Si-En-En, ukupan broj žrtava sa onima u Siriji iznosi 5.021.

Obraćajući se novinarima, Oktaj je rekao da se spasilačke ekipe na terenu suočavaju sa veoma teškim vremenskim uslovima koji otežavaju dovoženje pomoći i spasilačke akcije u ugorženim regionima, prenosi Rojters.

Prema Oktajevim rečima, spasilačke akcije su u ovom trenutku fokusirani na tri najugroženije provincije – Hataja, Kahramanmarasa, Adijamana i grad Malatiju, a na terenu je oko 25.000 pripadnika različitih hitnih sliužbi, koji nastoje da izvuku ljude zatrapane ispod ruševina i pomognu povređenima.

 

a.

 

U izveštaju Si-En-En se navodi da je u Turskoj evidentirano oko 11.000 oštećenih objekata.

U Siriji su najmanje 1.602 osobe izgubile život i hiljade su povređene nakon vise uzastopnih potresa u susednoj Turskoj, saopštile su sirijske vlasti.

Državna novinska agencija SANA saopštila je da je u provincijama Alep, Latakija, Hama, Idlib i Tartus koje su pod kontrolom vlade poginulo najmanje 812 ljudi, a da je 1.449 povređenih.

U saopštenju NVO Beli šlemovi se navodi da je u područjima koje kontroliše opozicija poginulo najmanje 790, a povređeno više od 2.200 ljudi, ali da se očekuje da će konačan bilans biti značajno veći, preneo je Rojters.

Zemljotres je i u Siriji razorio čitave stambene blokove, uništene su hiljade zgrada, uključujući i bolnice, a na ulicama su hiljade povređenih bez zaštite i krova nad glavom.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin