Više nema dileme: Zna se čime će se Đoković baviti kada ode u penziju! (VIDEO)

Potpuno je suvišno pričati da Novak Đoković ima talenat za tenis, ali deluje da poseduje još jedan, koji će mu biti od koristi kada završi karijeru.

Ono što se posednjih godina posebno ističe kod Novaka jeste njegov njuh za talenat. Neverovatno kako može da prepozna nadarenog tenisera.

Na Serbia open je pozvao mladog 16-godišnjeg Čeha Jakub Menšik od kojeg očekuje da bude veliki igrač, o čemu je nedavno i pričao.
– Igrao je finale Australijan opena sa 16 godina. To je stvarno impresivno. Gledao sam ga malo i preko zajedničkog kontakta i prijatelja smo stupili u kontakt s njim i nudili mu da dođe na nedelju dana treninga ovde. Igrali smo tri, četiri puta jedan sa drugim, trenirali, sada smo mu dali vajld kartu za kvalifikacije. Mislim da je svetla budućnost pred njim. Veoma je dobar momak, a znamo kakva je teniska češka škola sa izuzetno uspešnim teniserima i teniserkama, upravo iz tog kluba iz kog on dolazi, iz Proštejova. Čovek koji je vlasnik kluba je sponzorisao i Kvitovu, Berdiha, šampione koji su došli do samog svetskog vrha – rekao je Novak.

Pre mnogo godina je najavio Danila Medvedeva, koji je prošle godine postao grend slem šampion, što na još jedan način potvrđuje koliko Đoković dobro procenjuje tenisere.

Upravo zato, ali i zbog nekih njegovih ranijih izjava, jasno je da će Novak i nakon završetka karijere ostati u tenisu, jer jednostavno reket i loptice mu teku venama, i Novak bez ovog sporta jednostavno ne može.

 

Nema sumnje i skoro pa je izvesno da će Đoković po završetku karijere postati teniski trener.

Koliko mu prija ovakva uloga, najbolje videlo se u petak kada je imao slobodan dan.  Đoković je prvo radio sa sinom Stefanom, a nakon toga i sa malim Japancem Kođirom Otakijem, koji ima šest godina a već se može naslutit da je pred njim ozbiljna karijera.

Čovek sa tolikim iskustvom kao što je Novak, mentalnom snagom i prosvećenim duhom može da bude izuzetan trener, što će, skoro da nema sumnje, Đoković i postati.

Naravno, pred Đokovićem su još godine i godine vrhunskog tenisa, ali jasno je čime će se baviti kada ode u penziju.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin