(VIDEO) Vatrogasci objavili snimku spašavanja bebe iz zaključanog auta na suncu u Umagu

(VIDEO) Vatrogasci objavili snimku spašavanja bebe iz zaključanog auta na suncu u Umagu

 

UMAŠKA policija u suradnji s ispostavom Buje dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine koji su jučer u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili sedmomjesečnu djevojčicu, izvijestila je istarska policija.

Policija ih sumnjiči za kazneno djelo povrede djetetovih prava, a neslužbeno se doznaje da se radi o majci te baki i djedu djevojčice.

 

Vatrogasci iz Umaga danas su objavili snimku izvlačenja djeteta iz automobila. Jedan vatrogasac ulazi kroz razbijeni prednji prozor. “Dobro je da plače”, čuje se kako kaže netko od očevidaca. Nakon nekoliko trenutaka vatrogasac izvlači dijete koje plače i nosi ga odmah u hlad.

 

Podsjetimo, policija je u srijedu oko 12:30 zaprimila dojavu da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu Golf njemačke registracije zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete, dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno.

 

Nad njemačkim državljanima provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete pa su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Neslužbeno se doznaje kako su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Umag jučer u 12:54 dobili poziv policije za intervenciju nakon što je sedmomjesečna djevojčica, dok je vanjska temperatura zraka bila oko 30 Celzijevih stupnjeva, zatečena u zaključanom automobilu, gdje je beba sigurno bila sama barem 45 minuta.

 

Istarska policija još jednom upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje. (RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin