(VIDEO) UZELA JE STARE FLAŠE ZA VODU I U NJIMA POSADILA ZELENU SALATU: A onda je uradila SAMO OVU STVAR, i salate je imala u izobilju, CAKA KOJU MORATE ZNATI!

Domaća salata nema isti ukus kao ona koja se prodaje na pijaci ili u prodavnici. Zbog toga što je puterica toliko popularizovana, kao da smo zaboravili na ostale vrste zelene salate, piše Stil.

Ukoliko odlučite da sami proizvedete salatu i spanać na svojoj terasi ili u dvorištu, možete da izaberete bilo koju vrstu salate: kristalka, ajsberg, ali i endiviju, radič ili rukolu.

Sve što treba da uradite je da uzmete balone za vodu, zapremine od 5 litara i više, isiječete svaki po visini na pola i onda okrenete dužinom da leži na zemlji. Čepove ostavite zatvorene! Pripremite i neku vrstu podmetača.

Tako ćete dobiti neku vrstu dubljeg plastičnog korita na kojem treba da malo izbušite dno. Za to će vam najbolje poslužiti mala lemilica ili, ako je nemate, zagrijte dobro vrh malog šrafcigera i dok je vreo izbušiti rupice. Da zemlja ne bi brzo te rupe zapušila, prekrijte dno komadom plastificirane hartije.

Napunite polovine balončića humusom, posijete salatu, redovno zalivate i za dva mjeseca ćete uživati u plodovima svog rada. Ako je redovno berete, biljke će se podmlađivati i dugo ćete imati svježu salatu na stolu!

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin