(VIDEO) “UBIJTE TO ĐAVOLJE DIJETE” Bebu sa glavom ‘vanzemaljca’ otac je nazvao čudovištem i napustio, a ljekari su je se plašili dok nisu otkrili o čemu je riječ

0

Bajeneza Liberata, žena iz Ruande u Africi živjela je jedan sasvim običan život, bez mnogo novca, ali sa dovoljno porodične sreće. Imala je supruga, djecu, a onda je ponovo ostala trudna.

 

 

 

I dok se činilo da će se radost u njenoj porodici rođenjem još jednog nasljednika samo umnožiti, uslijedio je pakao kakav nije mogla ni da zamisli u najgorim košmarima.

 

 

Ovako počinje teška priča jedne majke i ‘bebe vanzemaljca’.

 

 

 

Bajanezu je suprug pred porođaj odvezao u bolnicu i odavao je utisak najsrećnijeg čovjeka na svijetu. Ipak, istog trenutka kada je njegova supruga na svijet donijela dijete sa deformitetom, promijenio je i boju lica, i mišljenje, i uvjerenja, i pogled na njegovu budućnost, a prije nego što ih je zauvijek napustio, rekao je: “Vrati dijete đavolu, gdje pripada i odakle je poteklo”. Okrenuo se, otišao i Bajaneza ga više nikad nije vidjela.

 

 

 

S obzirom na to da žive u nerazvijenom dijelu centralne Afrike, ova nesrećna majka nikako nije mogla da dobije pomoć koja je njenom djetetu potrebna. Ljekari nisu znali da uspostave dijagnozu i predlože terapije ili hirurške zahvate da bebu, koja je u konstantnim bolovima, liše nesrećne sudbine – a i plašili su je se, kao i većina mještana u tom gradu.

 

 

 

beba, Fajferov sindrom

 

 

Otišla kod roditelja u selo da traži pomoć

 

 

 

Samu i napuštenu iz bolnice je do kuće odvezao jedan čovjek dobre ćudi, a kako nije imala posao, a u novim okolnostima brige o bolesnom djetetu nije mogla ni da ga potraži, odlučila se na težak korak – da svoju stariju djecu ostavi na milost i nemilost života u gradu da se samostalno snalaze za život, a da ona sa svojom bolesnom bebom ode u daleko selo, mjesto njenog rođenja, kod svojih roditelja i tamo pokuša da zatraži i dobije konkretnu pomoć.

 

 

 

 

Nažalost, naišla je na prestravljene ljude i izbezumljene poglede kada bi prošla sa svojom bebom, a Bajoneza je priznala da su je mnogi savjetovali da ubije dijete, kako bi i njemu i sebi prekratila muke – što njoj ni u najcrnjim mislima i najgorim danima nije palo na pamet! Baš suprotno – nastavila je da se bori za njegovo ozdravljenje svim silama!

 

 

Priča o bebi sa deformitetom, koja zbog velikih bolova stalno plače, dospjela je u medije i za tešku priču djeteta i majke su čuli mnogi dobri ljudi širom svijeta, koji su uspjeli da shvate o kakvom zdravstvenom problemu se radi, a usput su i osmisli način da se prikupi preko potrebni veliki novac za njegovo liječenje.

 

 

Beba ima Fajferov sindrom – evo o čemu je riječ

 

 

Otvorena je GoFund stranica za sakupljanje donacija, a što se problema tiče, u pitanju je takozvani ‘deformitet u obliku lista djeteline’, u stručnoj literaturi poznat kao Fajferov sindrom.

 

 

Nastaje kada se spojevi, odnosno šavovi, između kostiju lobanje bebe spoje prije rođenja. Postoje tri različita tipa, pri čemu prvi dovodi do “blagih efekata”, uključujući “široke palčeve” i “velike prste”. Tip 2 i 3 su mnogo teži jer su mnogi šavovi pogođeni i oblik glave i lica je “abnormalno uvećan” (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:        INSTAGRAMU          I        FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *