VEROUČITELJ IZ ČAČKA NIJE MOGAO PREBOLETI ŠTO GA JE SUPRUGA OSTAVILA: U Dubaiju sreće ženu koja zbog njega MENJA VERU

Darko Glavonjić iz Čačka po profesiji je veroučitelj, živeo je mirnim porodičnim životom i nadao se rukopoloženju. Međutim, u jednom danu mu se sve menja iz korena – supruga ga ostavlja, a on sa bolom nije znao kako da se izbori. To je toliko bilo očigledno, da su svi primećivali oko njega, čak i njegovi učenici, te je odlučio da sreću potraži na Bliskom Istoku. Nije mogao da zamisli ni u snu da će baš tamo pronaći svoju pravu ljubav.

– Živeo sam 5 godina u Čačku, međutim kada me je bivša supruga ostavila nisam bio dobro, tugovao sam mnogo, a škola i đaci su to primećivali. Tada sam odlučio da napustim Srbiju i da se sklonim od svih problema. Hteo sam da promenim sredinu i odlučio da odem kod drugara u Dubai. On je radio kao personalni trener, pa smo se dogovorili da zajadno počnemo sa radom. Saru sam upoznao preko interneta, videli smo se nakon 2 nedelje dopisivanja, jer je živela na nekih 30 kilometara od mene. Tako je sve počelo – priča Darko.

Darko Grujović, Sara Grujović
foto: Printscreen Youtube – REC Media Užice

Dokaz da ljubav ne poznaje granice pokazuje primer Darka i Sare koji su u stranoj zemlji, daleko od svojih rodnih krajeva odlučili da se venčaju i u isto vreme organizuju i ceremoniju Sarinog prelaska u drugu veru. Čačanin slomljenog srca pre dve godine poželeo je da sreću okuša u arapskoj zemlji, a tada nije ni slutio da će upoznati svoju izabranicu koja je u istu zemlju, sa istim ciljem došla iz Mauricijusa.

Samo nekoliko dana nakon dočeka 2023. godine, Sara i Darko odlučili su da ozvaniče svoju ljubav, a istog dana ona je prešla u pravoslavlje. Kako mu je životna želja da postane sveštenik, Darku je ovaj korak bio veoma bitan, a Sara nijednog momenta nije sumnjala u svoju odluku.

Darko Grujović, Sara Grujović
foto: Printscreen Youtube – REC Media Užice

– Sara je krštena katolkinja, a s obzirom na to da su nam vere slične prelazak u pravoslavlje je vrlo jednostavan. Vrši se samo dopuna koja traje 5 minuta svetim uljem. O tome smo razmišljali i ranije. Bivša žena mi je napravila veliki problem jer je trebalo da se rukopoložim, međutim nakon razvoda to nije bilo moguće. Sada mi se otvorila nova prilika i jednog dana planiram da budem sveštenik. To će biti malo teže jer sam dva puta oženjen, ali nadam se da će me prihvatiti – kaže Čačanin za Telegraf.

Iako mnogi porodični sukobi nastaju kada dođe do promene veroispovesti kod jednog od partnera, Sarina porodica nije mogla biti srećnija. Darka su prihvatili kao svog, a kako nam je objasnio između katoličanstva i pravoslavlja nema prevelikih razlika.

Darko Grujović, Sara Grujović
foto: Printscreen Youtube – REC Media Užice

– Njena porodica je oduševljena, dosta su pobožni i svesni su da nema mnogo razlike između katoličke i pravoslavne vere. Istorijski gledano naše vere su se držale zajedno i razdvojile u 11. veku tako da su se običaji poput posta i pričesta zadržali u obe. Čak dok sam živeo na Aljasci išao sam na mise kako bih video razlike i stvarno su minimalne – priča mladoženja.

Kako navodi, venčanje je bilo fantastično, a ono što im je upotpunilo ceo doživljaj je što je svešteno lice bio upravo Darkov stari prijatelj – otac Prokopije iz Sirije.

– Iz Čačka su mi došli otac i brat, kum i kuma koji dugo žive u Dubaiju i drugar iz Sirije. Ceremonija je bila skromna, ali svi bitni ljudi su bili prisutni, što je najvažnije – napominje Darko.

Darko Grujović, Sara Grujović
foto: Printscreen Youtube – REC Media Užice

Iako sada živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, on slavi ne jednu, već dve slave, međutim ove godine nije bio u mogućnosti da ih obeleži.

– Ove godine nažalost nismo obeležili slavu, jer Sara nije znala da umesi kolač. Obeležavam dve slave, Svetog Nikolu i Velikomučenicu Irinu jer je po njoj moja ćerka dobila ime – kaže on.

Za narednu godinu ipak planira pravo domaćinsko slavlje sa kolačem, žitom, svećama i gostima, a otkrivaju da i ovoga leta postaju roditelji Jakova Samsona.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/