Velika Kladuša: 31-godišnji čoban Alen sanja da oženi srpkinju, a samo su dva uslova koja trebaju ispuniti

Velika Kladuša: 31-godišnji čoban Alen sanja da oženi srpkinju, a samo su dva uslova koja trebaju ispuniti

Alen ima majku i kuću u Velikoj Kladuši, jako je vrijedan i požrtvovan za porodicu.

 

Njegova buduća supruga imala bi muža čobana, a tko zna, možda je to bolje nego da je influencer. Nisu ni sve žene jednake, a Alen kaže da nije probirljiv

 

Alen Šakanović iz Velike Kladuše ima 31 godinu i bavi se čobanstvom. Čuvati stado ovaca nije nimalo lak posao, živjeti na planini, borba sa divljim zvijerima, oštra klima i samoća, samo su neke od poteškoća sa kojima se susreće.

 

– I dan i noć si tu, plus to je slabo plaćen posao. Ovako u jesen plaće čobanima se kreću oko 350 maraka. Ja imam 500 i jako sam zadovoljan gazdom. Napravio mi je kamp da budem u njemu, dok čobani običnu budu u šatorima. Jedino je samoća problem.

 

Ja bih se, brate, rado oženio i ako možete pomoći da se čuje za to, kazao nam je ovaj mladi čoban, ne skidajući oka sa stada od 400 ovaca.

 

Alen ima majku i kuću u Velikoj Kladuši, jako je vrijedan i požrtvovan za porodicu. Njegova buduća supruga imala bi muža čobana, a tko zna, možda je to bolje nego da je influencer. Nisu ni sve žene jednake, a Alen kaže da nije probirljiv.

 

– Ma mogu pristati na sve, i da je bila udavana, pa nek’ je i sa djecom, nek’ samo zna da čuva kuću i da sprema ručak. Jedan moj kolega čoban iz Bosanske Krupe je oženio Srpkinju.

 

Em je ona lijepa, vrijedna, a još kako hranu sprema. Ja bih najviše volio da se nađe takva i za mene, volim Srpkinje, njih možda i najviše, ispričao nam je Alen.

 

Vjetar zavija grmečkim padinama pa se za njega krilima hvataju orlovi. Medvjede viđa svaki dan, ali ne diraju u ovce. Čoban se plaši jedino vukova, ali kaže nam da ih, srećom, odavno nema.

 

– Samoća je ipak najgora, toliko budem sam da zaboravim pričati. Zato neka mi se jave na Facebook Alen Sakanovic, vidjeće profil, samo su slike ovaca u cvjetnim okvirima. Ali, neka ne pišu, neka pošalju glasovne poruke, zamolio je Alen na kraju. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin