Velika Britanija uvodi nove SANKCIJE Rusiji: Na spisku se nalazi i ćerka Sergeja Lavrova (FOTO)

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Trus najavila je 65 novih sankcija Rusiji. Sankcije su usmerene na strateške industrije, banke i poslovnu elitu.

One su usmerene na one koji pomažu ruskoj invaziji na Ukrajinu, uključujući Vagner grupu, više odbrambenih kompanija i Ruske železnice. Velika Britanija je sada sankcionisala preko 1.000 pojedinaca i preduzeća.

Na meti je još šest banaka, uključujući Alfa banku čiji su suosnivači prethodno sankcionisani oligarsi Mihail Fridman, Petr Aven i German Kan. Sankcionisan je i najveći svetski proizvođač dijamanata Alrosa.
Među sankcionisanim pojedincima su milijarder, naftni tajkun Eugene Shvidler, osnivač Tinkoff banke Oleg Tinkov, Herman Gref, generalni direktor najveće ruske banke Sberbank, i Polina Kovaleva, ćerka ministra spoljnih poslova Lavrova, koja živi u vili u Londonu koja vredi pet miliona dolara i koju je kupila sa 21. godinom.

Foto: Printskrin

Sankcionisana je i Galina Danilčenko, koju je Rusija postavila za „gradonačelnicu“ Melitopolja – što je prvi put da je neko lice sankcionisano zbog saradnje sa ruskim snagama trenutno u Ukrajini.

Svima onima koji su danas sankcionisani biće zamrznuta imovina u Velikoj Britaniji, što znači da nijedan građanin ili kompanija Ujedinjenog Kraljevstva ne mogu poslovati sa njima, a pojedincima koji su pod zabranom putovanja takođe je zabranjeno da putuju u ili iz UK.

Današnje sankcije će dovesti do ukupne globalne vrednosti imovine banaka koje je Velika Britanija sankcionisala od invazije na 500 milijardi funti, a neto vrednost oligarha i članova porodice preko 150 milijardi funti.

Velika Britanija je predvodila međunarodne sankcije, presecajući čitave sektore ruske privrede ciljajući na svoje odbrambene kompanije, njen trgovinski i transportni sektor i radeći sa saveznicima na isključivanju Rusije iz SVIFT finansijskog sistema.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)