Veganka umrla od GLADI I ISCRPLJENOSTI: Njena prijateljica tvrdi da je godinama jela samo JEDNU STVAR

Majka nije odobravala ekstremnu ishranu svoje ćerke i pokušavala je da je ubedi da uvede uravnoteženije navike u ishrani, ali je ona to odbila

 

Žana Samsonova, poreklom iz Rusije, živela je u jugoistočnoj Aziji i hranila se isključivo sirovom veganskom ishranom koja se sastojala od “voća, klica suncokretovog semena, voćnih smutija i sokova” poslednjih pet godina.

Međutim, njene navike u ishrani su postale zabrinjavajuće restriktivne u poslednjih nekoliko meseci njenog života, navode njeni prijatelji.

Ova 40-godišnjakinja, poznata kao “Zhanna D’Art online”, preminula je 21. jula, kako se izveštava, od “infekcije slične koleri” koju je pogoršala “iscrpljenost tela veganskom ishranom”, rekla je njena majka za ruski list “Večernjaja Kazan”.

Žanin zvanični uzrok smrti još nije utvrđen pošto njena porodica pokušava da vrati njeno telo u Rusiju.

Majka blogerke Vera Samsonova rekla je lokalnim novinama da je Žana trebalo da odleti kući u Kazanj na dan smrti.

Vera nije odobravala ekstremnu ishranu svoje ćerke i pokušavala je da je ubedi da uvede uravnoteženije navike u ishrani, ali je ona to odbila.

 

U razgovoru za “Newsflash”, anonimni Žanin prijatelj je tvrdio da su Žanu videli pre nekoliko meseci na Šri Lanki kako “izgleda iscrpljeno”.

“Poslali su je kući da traži lečenje. Međutim, ponovo je pobegla. Kada sam je video na Puketu, bio sam užasnut”, rekao je taj prijatelj.

“Živeo sam sprat iznad nje i svaki dan sam se plašio da ću ujutru naći njeno beživotno telo. Ubedio sam je da se leči, ali nije uspela.”

Žana je pratila vegansku ishranu oko deceniju počevši tako što je povremeno dozvoljavala sebi ribu i mlečne proizvode.

Međutim, tokom godina, njena restriktivna ishrana postajala je sve ekstremnija, a jedna prijateljica je tvrdila da je poslednjih sedam godina jela samo durijan, šiljasto voće poznato po svom oštrom mirisu, izvestio je “Time News”.

Međutim, njen Instagram pokazuje drugačije i prepun je video snimaka sa desetinama hiljada pregleda sa živopisnim sirovim jelima, uključujući supe, salate, voće, pa čak i hamburgere i kolače.

U postu objavljenom 7. juna, Žana je rekla da je uzbuđena zbog sezone voća na Tajlandu rekavši da je “vreme da se ugoji”.(RBSM-RADIO)

 

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin