VEĆINA NAS DRŽI JAJA U VRATIMA FRIŽIDERA : Nismo ni svjesni koju grešku pravimo!

Svi znaju da se jaja, ako želite da ostanu svježa, ne mogu držati van frižidera, ali prehrambeni tehničar Kris Bisli kaže da, iako većina frižidera ima mjesto predviđeno za jaja i posebno dizajnirane kutije u vratima, to nije nužno najbolje mjesto za njih.

“Jaja se najbolje čuvaju na konstantnoj temperaturi koja se ne mijenja”, kaže Bisli. Smatra da je bolje držati ih na gornjoj polici frižidera.

Iako možda zvuči kao suvišan savjet, Bislijev razlog ima smisla. Naime, vrata su najtoplije mjesto unutar frižidera, a ujedno su i mjesto na kojem zbog otvaranja i zatvaranja temperatura stalno malo pada, pa opet raste.

“Zato ih je, kao i sve jako kvarljive namirnice, najsigurnije staviti na gornju policu koja je najhladnija”, rekao je za The Sun, prenosi Večernji.hr.

Ako jaja uopšte ne držite u frižideru, vrijeme je da to promijenite.

Uz to, on savjetuje i da se jaja ne vade iz kartonske kutije u kojoj su kupljena, jer ona ima svoju svrhu. Naime, ljuska jaja prekrivena je hiljadama sitnih pora koje lako apsorbuju neželjene mirise, ali i bakterije.

“Čuvanje jaja u kutiji najbolji je način da na njima ne završe bakterije”, rekao je. Inače, jaja koja se pravilno čuvaju u frižideru kvalitet i svježinu održe barem dvostruko duže od onih ostavljenih na sobnoj temperaturi. Tada ih treba pojesti u roku od jedne do tri nedjelje, dok u frižideru mogu da traju i do šest nedjelja.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin