Vanredna situacija u Novom Pazaru i Prijepolju, Lim se izlio na tri lokacije, Vučić izdao NAREĐENJE

Jutros je RHMZ izdao upozorenje zbog vodostaja reka

 

Obilne padavine napravile su haos u Prijepolju i Novom Pazaru! Proglašena je vanredna situacija, a predsednik Aleksandar Vučić izdao je naređenje da se pripadnici Vojske Srbije rasporede na ugroženom području kako bi pomogli narodu.

 

Ministar odbrane Miloš Vučević juče se hitno uputio u Novi Pazar da bi se upoznao s razmerama poplava koje su zahvatile taj i tutinski kraj. Meštani u panici pokušavaju da zaštite svoja dvorišta i kuće. Najteže je bilo u naseljima Trnava i Šutenovac. Reka Jošanica je uništila pešački most. Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Grada Novog Pazara Ismail Dupljak za medije je rekao da su u toku akcije za pomoć građanima.

Usled obilnih padavina, reka Lim izlila se sinoć na tri lokacije u Prijepolju – u Brodarevu, Ivanju i Zalugu.

U Brodarevu su poplavljeni sportski tereni i vodena stihija preti da ugrozi Vatrogasni dom, u Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište, prenela je Rina.

Zbog veoma nepovoljne situacije hitno je zasedao Štab za vanredne situacije koji je, kako je rekao predsednik opštine Vladimir Babić, doneo odluku da se zabrani prelaz preko visećeg mosta, dok se vodostaj Lima ne vrati u dozvoljene granice.

– Zabranili smo pristup sportskim terenima ORSI. Zabranjen je prolaz lokalnim putem uz obalu reke Lim u MZ Ivanje, a pratiće se vodostaj Lima na magistralom putu u mestu Strugovi. U Šarampovu će biti nastavljeno postavljanje zapreka, a u Brodarevu će se pratiti situacija u okolini Vatrogasnog doma – naveo je Babić za Rinu.

RHMZ: Raste vodostaj Lima kod Prijepolja i Ibra kod Raške

Jutros je RHMZ izdao upozorenje zbog vodostaja reka.

Na Limu kod Prijepolja vodostaji će u narednih 12 sati biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 sata, upozorio je jutros RHMZ.

Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa, navodi se na sajtu RHMZ.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)