Uznemirujuć snimak iz osiječkog doma, vaspitačica urla na decu koja isprepadana plaču

Osnivač doma Klasje je Ministarstvo rada, porodice i socijalne politike

 

 

U javnost je procurio stravičan snimak iz dečjeg doma u Osijeku. Na snimku iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje koju je objavio portal Telegram čuje se nepodnošljiv dečji plač, ridanje, jecanje i vrištanje, a povremeno ih nadglasava vaspitačica. Decu psuje, najgrublje ih vređa i preti im.

“Manijače glupi”, “krava si glupa, za***avaš”, “ti si glupan, j***em ti mater, onu ku**u’’, “m*rš van”, “dobit ćeš po p***i”, “začepi gu**cu’’, izgovorila je deci.

U jednom trenutku čuje se udarac, a jedno od dece počinje još jače da plače.

Slučajno se saznalo za užas

Dečji plač i krici na snimku su glasni i ne čuje se sve što vaspitačica izgovara deci. Ali i ono što se čuje dovoljan je dokaz maltretiranja i brutalnog zlostavljanja dece, koja su sklonjena od svojih porodica, za koje su Centri za socijalni rad, a potom i sudovi, odlučili da će bolje uslove života imati u domu.

Osnivač doma Klasje je Ministarstvo rada, porodice i socijalne politike.

Uznemirujući snimak koju je objavio Telegram otkriva užas za koji se nikad ne bi saznalo da roditelji dvoje dece u dobi od nepunih tri, odnosno pet godina nisu bili dovoljno prisebni i iskoristili čistu slučajnost. Naime, majka te dece i njihov otac, koji žive u nesređenim odnosima, 12. juna nazvali su fiksni broj Doma Klasje kako bi se raspitali o svoje dvoje dece koja su onde smeštena. Verovatno je neko od dece podigao slušalicu pa su, kad se veza uspostavila, majka i otac začuli užasni dečji plač, a potom i histerične ispade vaspitačice. Majka je bila pribrana pa je svojim mobilnim telefon počela da snima ono što se čulo iz slušalice telefona njenog nevenčanog supruga, koji je tog prepodneva nazvao Dom Klasje.

Ministarstvo potvrdilo zlostavljanje

Zlostavljanje u osječkom domu sada su potvrdili iz Ministarstva. Poručili su kako je nakon dojave o neprimerenom ponašanju radnice prema deci smeštenoj u dečjem centru Klasje Ministarstvo u toj ustanovi sprovelo inspekcijski nadzor, kojim su potvrđeni navodi iz primljene dojave.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin