Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: “Bilo bi najbolje da počnemo razgovore…”

Milorad Dodik, samoproglašeni laktaški vožd i šef kako stranke SNSD tako i bosanskohercegovačkog entiteta Rs, proteklih je dana izrazito uznemiren.

 

Što zbog rezolucije o genocidu u Srebrenici koja bi trebala biti usvojena u Ujedinjenim narodima, što zbog članstva Kosova u Vijeću Europe. Dodamo li na to sve neprestani tok međunarodnih sankcija zbog kojih on i svita mu moraju primatu platu u kovertama, uočavamo kako mu se tlo pod nogama ubrzano izmiče pa je vožd posegnuo za omiljenim alatom koji koristi svaki put kad bude satjeran u ćošak – pričom o otcjepljenju.

 

Danas, 25. aprila, ponovo isti scenarij i ponovo priča o otcjepljenju, a tiradu počinje ovako:

 

“Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva Kosova u Vijeću Evrope na kraju će se obiti o glavu samo BiH. Odmetnute strukture bosanskih muslimana (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.) davno su izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja.

 

Možda [Željko] Komšić misli da je uspio nešto da napravi jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je jasna poruka nama u Rs da su javno pokazali da je sve što radimo da sačuvamo našu ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja Rs i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim djelovanjem.”

 

Pa nastavlja kako sva priča o Kosovu otvara nove perspektive za Rs, pa “nije neuobičajeno očekivati da Rs uradi isto”, pa kako mehanizmi za to postoje, pa kako su oni već odvojili, u svemu… Potom piše kako je potrebno da se ozvaničimo miran razlaz, a za sve opet krivi, dakako, “bosanske muslimane”.

 

 

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: ‘Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni’

Bilo bi najbolje za sve koji žive u BiH da na institucionalnom nivou počnemo razgovore o odvajanju, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbijede stabilnost i saradnja na način koji je moguć. Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje i rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu. To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada”, zaključuje svoju dnevnu dozu laži samoproglašeni šef iz Laktaša.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na  INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin