Užas u Hrvatskoj: Policajci sil*vali ženu u automobilu? Jedan od njih u službi je dvije decenije

0

Užas u Hrvatskoj: Policajci silovali ženu u automobilu? Jedan od njih u službi je dvije decenije

 

 

PU ličko-senjska, a potom lančano i cijeli MUP, smatraju se osramoćenima zbog postupka dvojice policajaca na štetu jedne žene. Služba krim policije sumnja, naime, da su lički policajci počinili krivično djelo protiv spolne slobode na štetu jedne ženske osobe.

Kakose saznaje, dvojica policajaca sumnjiče se za krivično djelo silovanja 33-godišnje žene. Gnusni čin se dogodio u automobilu, a prema provjerenim informacijama, oba policajca su starija od žrtve i dugo su u sistemu policije, jedan više od 10 godina, a drugi više od 20 godina.

 

Inače, jedan policajac, stariji, je u vrijeme zločina bio u službi, a drugi ne. Sve se dogodilo unazad par sedmica i žrtva je odmah skupila hrabrost te seksualni zločin prijavila policiji. Policiji nije dugo trebalo da prikupi sve potrebne dokaze za osnovanu sumnju nakon čega su policajci uhapšeni i kriminalistički obrađeni.

 

Policijski suspendirani dvojac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku PU ličko senjske uz krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

Dalje će o njihovoj sudbini odlučivati tužilaštvo koje ih treba ispitati i potom odlučiti hoće li za njih od dežurnog suca istrage zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ih se pustiti da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

 

O kaznenim djelima seksualnog karaktera MUP inače ne izvještava javnost, međutim, u ovom su slučaju u dvije rečenice doslovno odlučiti saopćiti o događaju dajući do znanja da niko nije zaštićen unutar njihovog sistema.

“Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju, nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve krivičnog djela od sekundarne viktimizacije. Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te će danas biti udaljeni s dužnosti.

Iako su počinitelji uhapšeni protiv njih je podnijeta krivična prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao za dobrobit svih naših sugrađana”, naglašavaju iz Ličko-senjske policijske uprave.

 

Pritom napominju i da Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

“Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja”, zaključuju iz policije,

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *