Uvjerila sam se da se isplati biti dobar čovjek… Brinula sam se o starcu iz komšiluka skoro 3 godine, A ONO ŠTA JE ON URADIO, E TO ME JE OBORILO sa noga!

Uvjerila sam se da se isplati biti dobar čovjek… Brinula sam se o starcu iz komšiluka skoro 3 godine sve dok prije 2 mjeseca nije podlegao. Meni ga je bilo žao, mada su svi u selu govorili da “igram” oko njega zbog njegove penzije, zbog njegovog imanja, čak su govorili da se sa njim ono za novac.

Moja dobrota me mnogo koštala i niko nije vjerovao da mu pomažem iz sažaljenja. Inače je 30 godina živio i radio u Njemačkoj i bio je baš bogat, ali tih zadnjih dana novac mu nije mnogo pomagao. Nakon njegove smrti počeli su dolaziti sinovi, kćerke, snaje, zetovi, unučad… “dijeliti imanje” kome koliko i gdje. Međutiim, juče je otvoren testament i svo imanje i sav novac je ostavio meni… kuća, vikendica, zemlja, šume novac sve, sve, sve je ostavio meni koja mu nisam nikakav rod.

Jedino me je zadužio da polovinu novca koju je ostavio podijelim u humanitarne svrhe, kome mislim da treba da dam. Iskreno ne mogu da vjerujem izgleda da se isplati biti dobar i u ovo današnje “šugavo” vrijeme

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin