Utvrđuju se detalji oko SLUČAJA SRBINA koji JE ubio 2 GODIŠNJE DIJETE: Stigli REZULTATI nadzora – U radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo PROPUSTA

U radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta pokazali su prvi rezultati nadzora, saznaje se nezvanično.

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako se nezvanično saznaje u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako je rečeno, ne može biti jedan krivac.

– Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo – rečeno nam je nezvanično.

– Sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Proverava se da li ju je i otac primio, mada se pretpostavlja da jeste, i da je to mogući okidač da počini ono što je uradio.

Otac koji je najpre golim rukama zadavio sopstveno dete, a zatim presudio sebi i njegova supruga, odnosno majka deteta, kako saznajemo, nisu bili u brakorazvodnoj parnici, i on nije hteo razvod. Detova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć, jer je suprug prema njoj bio nasilan.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin