Usudite li se? Šta se dogodi kada pojedete 7 banana odjednom?

Jedan od mitova o hrani koji se pojavljuje s vremena na vrijeme jest da biste mogli umrijeti ako pojedete više od šest banana odjednom. Iako naravno nije zdravo pretjeravati ni u čemu, ovaj je mit lažan, no nikako da nestane.

Banane su vrlo zdrave, prepune su vitamina i minerala, osobito kalija koji je ključan za naš život i može se naći u svakoj stanici našeg tijela. Tijelo pomoću njega provodi električne impulse kroz stanice, kalij ima ulogu u oslobađanju inzulina koji regulira razinu šećera u organizmu, a što je najvažnije, pomaže u održavanju razine krvnog tlaka, piše BBC.

Međutim, ako je nivo kalija u tijelu prenizak ili previsok, može doći do nepravilnog rada srca, želučanih i probavnih tegoba, proljeva i mučnine. Kalij-klorid je čak jedna od kemikalija koje Amerikanci koriste u smrtonosnim injekcijama koje se daju osuđenicima na smrt, jer iznimno visoke duze kalija uzrokuju srčani udar.

Možete ih pojesti i sedam:

Međutim, jedenje šest ili više banana ne može vas ubiti. Morali biste ih jesti više od 400 na dan da stvorite razinu kalija koja može ubiti, rekla je za BBC Catherine Collins, nutricionistkinja iz bolnice St. George u Londonu. “Banane su dapače, vrlo zdrave i uvijek su to bile”, rekla je.

Odrasle osobe trebale bi u organizam unositi 3500 miligrama kalija na dan. Prosječna banana sadrži oko 450 miligrama, što znači da ih možete pojesti više od sedam komada da unesete preporučenu dozu kalija u organizam. Dakle, više od šest.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin