“Uslediće BOLNA reakcija”: Zaharova nikad oštrije ZAPRETILA Americi – evo šta kaže o “drskim Rusima”

Svaki neprijateljski korak Vašingtona obavezno će biti propraćen reakcijom koja će biti bolna po Sjedinjene Američke Države, navodi se u komentaru portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

– Krajnje je vreme da Amerikanci nauče da će nakon svakog neprijateljskog koraka obavezno uslediti reakcija, u svakom slučaju bolna po njih – poručuje Zaharova.

Ona je istakla da u poslednje vreme američki predstavnici na različitim nivoima pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za stanje rusko-američkih odnosa koje je blizu potpunog prekida.

– Oni po navici prebacuju krivicu na Rusiju koju optužuju za eskalaciju na osnovu toga što ne propuštamo udarce i uvek odgovaramo na neprijateljske napade recipročno ili asimetrično – konstatovala je zvanična predstavnica Ministarstva.

Prema njenim rečima, očigledno u Vašingtonu smatraju normalnim da proteruju ruske diplomate iz izmišljenih razloga, da oduzimaju tuđu imovinu, da zatvaraju ruska diplomatska predstavništva, „a onda se licemerno čude zašto ‘drski Rusi’ odgovaraju istom merom, nanoseći štetu američkim diplomatskim misijama u Rusiji“.

Podsetimo, zapadne zemlje uvele su brojne sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Pojedine strane kompanije su saopštile da napuštaju rusko tržište i da zatvaraju proizvodnju u zemlji.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da zapadne kompanije, koje su odustale od poslovanja sa Rusijom, to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj stvara Zapad.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin