URNIŠE KAMILU, ČAK JE BILA I VAN KONTROLE KRALJICE ELIZABETE: Kad je zaveo sluga izbio je SKANDAL, sad SVE OD NJE ZAVISI

0

Princeza Ana se nikada nije uklapala u standardne kraljevske okvire! Uprkos reputaciji čuvene Kraljice Elizabete, nju nije mogla ukalupiti, te je uvek uspevala da istera svoje! Sa druge strane, važi za jednoj od najvrednijih članova dinastija i sada kada je njen brat, kralj Čarls, oboleo od raka, preuzela je dosta obaveza i mnogi konci se nalaze upravo u njenim rukama.

Princeza Ana je jedina ćerka kraljice Elizabete i princa Filipa. Za nju se kaže da je “teška kao crna zemlja”, da ne preza ni od čega, da se tradicije drži kao “pijan plota”, te da sve radi po pravilima tako da joj niko ništa ne može zameriti.

Princeza Ana
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neverovatne činjenice o princezi Ani:

1. Princeza Ana nikad svoje roditelje nije zvala “mama” i “tata”, već isključivo “kraljica” i “vojvoda”.

2. Mrzi da se rukuje i nikad nikome ne pruža ruku, drži se na distanci koliko god je u prilici.

“Teorija je da se ne možeš rukovati sa svima na tim događajima pa nemoj ni da počinješ. Uvek sam se držala toga, ali vidim da kod drugih nije tako. Uostalom, smatram da je rukovanje potpuno apsurdno”, rekla je Ana.

3. Ceo život se osećala da je u senci roditelja i brata, budućeg kralja!

“Kad smo bili tinejdžeri na turneji s kraljicom uvek smo znali da ljudi ne aplaudiraju nama. Isprva je bilo teško, ali navikla sam se da sam u senci, ona druga, koja nije u centru pažnje”, kaže Ana.

Princeza Ana
foto: Daniel LEAL/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

4. Princeza Ana je davne 1973. godine odlučila da se odrekne titule lejdi, i tako i svojoj deci Piteru i Zari uskrati kraljevske titule.

“Pretpostavljam da im je bilo lakše, i mislim da bi se mnogi složili kako postoje razni problemi koji dolaze s titulom”, izjavila je.

5. Kamila, žena princa Čarlsa, živi u strahu od princeze Ane i to zbog jedne stvari: Ana je ne podnosi! A zašto? Naime, pre nego se udala, princeza Ana je bila u ljubavnoj vezi sa Kamilinim prvi suprugom Endruom Parkerom.

“Afera između Endrua i Ane nije uspela, ali mislim da su se jako voleli. Štaviše, mislim da se i dalje vole. Smatram da su oduvek imali problema zbog afere sa Endruom”, kaže izvor blizak kraljevskoj porodici.

U poslednjih nekoliko decenija, princeza Ana je postala poznata kao jedna od najvrednijih članova kraljevske porodice , ali verni obožavaoci znaju da kraljičina jedina ćerka često ima društvo kada obavlja svoje kraljevske dužnosti u vidu svog drugog muža , viceadmirala – Timotija Lorensa.

Princeza Ana
foto: Profimedia

Iako je bio istaknuti član kraljevske porodice skoro 30 godina, Lorens možda nije toliko poznat kao neki drugi članovi.

Ko je muž princeze Ane?

Kraljičin bivši konjanik postao je drugi suprug princeze Ane 1992. godine.

Rođen 1. marta 1955. godine, Timoti je najmlađi od dva sina komandanta mornarice Gaja Stjuarta Lorensa i Barbare Alison Lorens. Ima starijeg brata Džonatana. Kao mladić, pohađao je Univerzitet u Daramu sa pomorskom stipendijom, gde je diplomirao geografiju.

U Kraljevsku mornaricu stupio je 1973. kao vezista, a 1977. je unapređen u poručnika. Nakratko je služio kao navigacijski oficir na veoma voljenoj jahti kraljevske porodice, Kraljevskoj jahti Britannia, koja je povučena iz upotrebe 1997. godine. Priča se da je Britanija bila mesto gde su se Lorens i princeza Ana prvi put sreli.

Princeza Ana
foto: Profimedia

Lorens je služio i komandovao brojnim brodovima tokom svoje karijere (u čin kapetana je unapređen 1995. godine). Tokom 90-ih radio je i za Ministarstvo odbrane Velike Britanije, kao vojni pomoćnik državnog sekretara za odbranu i u Strateškom pregledu odbrane. Godine 2004. unapređen je u kontraadmirala, a 2007. u viceadmirala. Zvanično se povukao iz Kraljevske mornarice u avgustu 2011.godine.

Među svojim brojnim profesionalnim funkcijama, 1986. godine, Lorens je imenovan za konjušara — kraljevskog pomoćnika — kraljice. Čini se da su se u to vreme on i princeza Ana zbližili. Godine 1989, serija ličnih pisama između njih dvoje anonimno je dostavljena listu “The Sun”, koji ih je poslao Skotland Jardu. Iako sama pisma nikada nisu objavljena — Bakingemska palata je priznala pisma u to vreme, napominjući da su ukradena i da ih je napisao Lorens, ali nije komentarisala njihov sadržaj — ubrzo su se proširile glasine da je Anin brak sa Markom Filipsom je bio u nevolji.

Iste godine kada je okončan razvod princeze Ane od Marka Filipsa, ona i Lorens su se venčali na maloj ceremoniji u crkvi u blizini Balmorala 12. decembra 1992 — ironično, samo nekoliko dana nakon što su princ Čarls i princeza Dajana objavili da se zakonski razvode. Bio je to Lorensov prvi brak. Par se venčao u prezbiterijanskoj crkvi, a ne u Engleskoj, koja nije dozvoljavala obrede venčanja za ljude koji su razvedeni. Prisustvovali su kraljica, princ Filip, kraljica majka, princeza Margaret i princ Edvard, zajedno sa njeno dvoje dece iz braka sa Filipsom, Piterom i Zarom.

1 / 9 FOTO: PROFIMEDIA

Ima posebno mesto u kraljevskoj porodici

Lorens nije dobio zvanje vršnjaka kroz brak sa princezom Anom, ali ga je kraljica kasnije postavila za viteza zapovednika Kraljevskog viktorijanskog reda 2011. Tokom godina, on je postao stalni deo postave uz Anu na kraljevskim događajima, a čak mu je i bila dozvoljena posebna privilegija na balkonu Bakingemske palate za Kraljičin platinasti jubilej.

Nakon kraljičine smrti u septembru 2022. godine, Lorens je bio uz Anu, putujući sa njom dok su pratili kraljičin kovčeg od Škotske do Londona, gde će Elizabeta biti dok ne bude konačno sahranjena pored svog muža, princa Filipa u kapeli Sen Džordž u Londonu.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *