Upaljen METEO ALARM u Srbiji: Najavljene grmljavinske nepogode, a evo šta nas čeka narednih dana

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Posle podne na severu i zapadu suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 stepeni do 21, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Zbog predviđenih visokih temperatura ali i grmljavinskih nepogoda, na teritoriji cele Srbije aktiviran je žuti meteo alarm.

Kada je reč o UV indeksu, situacija je danas malo bolja, iako je u većini mesta u Srbiji u kategoriji veoma opasna pojava i označen je brojevima osam i devet i crvenom bojom.

Prognoza za naredna tri dana

Nedelja

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, posle podne u brdskoplaninskim predelima sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, a najviša od 29 do 33 stepena.

Ponedeljak

Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, severni i severoistočni. Najniža temperatura 14 do 18 stepeni, najviša od 26 do 30 stepeni.

Utorak

Promenljivo oblačno u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a samo u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 26 do 30 stepeni.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin