Unijeli tortu u opbliku kovčega, a onda zaigrali: POGLEDAJTE KAKO SE DRUŽE I VESELE GROBARI BALKANA (Video)

Unijeli tortu u opbliku kovčega, a onda zaigrali: POGLEDAJTE KAKO SE DRUŽE I VESELE GROBARI BALKANA (Video)

 

Jedanaesti po redu Sajam pogrebne i prateće opreme “Grobarijada” okupio je u Nišu pogrebnike i proizvođače pogrebne opreme iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Bugarske, Sjeverne Makedonije. Ovom neobičnom skupu priristvovalo je oko 200 predstavnika iz 150 pogrebnih preduzeća iz čitavog Balkana.

Nije bilo vjerskih službenika; okupili su se ljudi koji za sebe kažu da imaju pravo na jedan dan da se opuste i vesele. Na “Grobarijadi” oni žele da “umru” od pića, smijeha, igre I pjesme. Na takav način razbijaju monotoniju monotoniju svakodnevnog posla.

“Mi smo 365 dana ozbiljni, ko god da nas pita gdje smo, mi smo na groblju. Ovo nam je jedan dan da se mi potpuno opustimo” – kažu organizatori.

U Nišu su se istinski veselili.tVrhunac veselja uslijedio je kad su dvojica konobara na jedvite jade unijela u salu ogromnu tortu u obliku mrtvačkog kovčega! Jedan od prisutnih momentalno je zasvirao Posmrtni marš, a odmah je počelo i “naricanje” okupljenih pogrebnika.

“Hajde, izvolite unutra – našalio se jedan od okupljenih.

Nakon torte I Posmrtnog marša, krenulo je veselje. Razvilo se kolo, a onda krenula pjesma do sitnih jutarnjih sati. A sutra ih čekaju nove obaveze na grobljima širom Balkana. (RBSM-RADIO)

 

 

http:/

/

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin