UMRO čuveni FUDBALER PELE – Evo kako JE ZBOG LEPE BRENE dolazio U SARAJEVO – LEGENDA FUDBALA

Nakon duge i teške bolesti u bolnici u Brazilu je preminuo legendarni fudbaler Pele. Kakos u prenijeli svjetski mediji fudbaler je preminuo u 82. godini.

Fudbal je izgubio svog kralja, poslije duge i teške bolesti, nije uspio da se izbori sa karcinom, pa je tako napustio ovaj svijet.

Sve što ste vidjeli da radi vaš omiljeni fudbaler, vrlo vjerovatno je već odavno uradio Pele. Bio je I ostao inspiracija milionima i generacijama, jedini osvajač tri Mundijala u istoriji, po mišljenju mnogih najbolji fudbaler koji je ikada kotrljao loptu, kog je FIFA označila kao “najvećeg”.

Ovo je skoro zaboraljeni detalj iz karijere legendarne Brene. Na požutjeloj fotografiji iz 1984. godine poziraju ona i legendarni kralj fudbala Eduson Arantes Donnasimento Pele.

Bila je ovo pozivnica za prvu Breninu stadionsku turneju po Jugoslaviji. Krenuli su iz Kragujevca, gdje su umjesto jednog održali tri koncerta. Tako je bilo u svim mjestima bivše države, zbog čega su neki njeni koncerti pomjerani.

Tako su Brena, Slatki Greh, Čkalja i Pele tek u junu stigle na sarajevski stadion Koševo. Šutnuli su početni udarac, pa je počeo nezapamćeni dernek. Te godine će Brena početi snimanje filma “Hajde da se volimo”.

 

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin