Umirao je od gladi u sirotištu, spasili su ga i dali mu novi dom…

Umirao je od gladi u sirotištu, spasili su ga i dali mu novi dom…

SAD: Ryan Morse je sa sedam godina imao samo 3,6 kilograma i niz različitih dijagnoza. Povraćao je hranu kako bi ju mogao ponovo jesti. Živio je u sirotištu. Spasila ga je Priscilla Morse koja je vidjela fotografije dječaka na internetu

Ryan Morse umirao je od gladi u sirotištu u Bugarskoj kada ga je spasila obitelj iz Amerike. Dječak je sa sedam godina imao samo 3,6 kilograma i izgledao je kao novorođenče. Dječak je patuljastog rasta, boluje od cerebralne paralize, patio je od ‘refeeding’ sindroma, zbog kojega na tijelu nastaju otekline i srce radi ubrzano.

 

 

uziva-u-domu-punom-ljubavi

 

Mišići su mu bili potpuno atrofirani.Gutao je zrak kako bi u želučiću stvorio osjećaj sitosti i povraćao je hranu samo da bi je opet mogao pojesti. Sirotište u Bugarskoj u kojem je živio je bilo toliko siromašno da nisu mogli nabaviti cjevčicu kojim bi hranili Ryana. Amerikanka Priscilla Morse vidjela je njegove fotografije na internetu i odlučila ga spasiti.

dom

– Sama sam posvojena i nikada nisam dvojila što trebam napraviti. Čim sam vidjela Ryana znala sam da se želim za njega brinuti. Posjetio me na mog pokojnog brata koji je također bio dijete s posebnim potrebama – kaže Priscilla, koja u Americi ima vlastitu zlatarnicu. Prošlo je ljeto otišla u Bugarsku i tamo je ostala dva tjedna.

U listopadu je dovela Ryana u Nashville u saveznoj državi Tennessee. Odmah je završio u bolnici. Liječnici mu nisu davali velike šanse. No dječak se u zadnjih 13 mjeseci čudesno oporavio.

Dobio je 6,8 kilograma, smije se i pomalo priča, počeo je jesti i komadiće krute hrane.(RBSM-RADIO)

RBSM RADIO

error: Content is protected !!