“Ukrajinu su OSNOVALI SRBI”: Naš istoričar izneo neverovatne tvrdnje, narod uporedio sa krompirom

Radovan Damjanović, srpski istoričar i istraživač jezika poznat je po svojim kontroverznim stavovima i objašnjenjima u istoriji Srbije ali i sveta.

Damjanović je pre više godina na jednom radiju pričao o svojim tvrdnjama kako su Ukrajinu osnovali Srbi.

Damjanović nije naveo izvor svojih tvrdnji, svoje krajnje uporište u zaključcima donosi na osnovu stečenog poverenja njegovih fanova koji su prihvatili da njegove stavove uzimaju “zdravo za gotovo”.

– Nećete naći ni u jednoj knjizi, ni iz socijalističkoh, komunističkog perioda. Nećete naći ni u jednoj knjizi odakle dolazi reč Ukrajina. Otišlo se toliko daleko, da današnja ukrajinci veruju u proču o nekim “Ukrima”, neki narod koji nikad nije zabeležen. Istina je da su Ukrajinu osnovali Srbi, ono što znam znam, ono što ne ja kažem ne znam. Ako zamislite Ukrajinu kao krompir, srž tog krompira je naseljeno Srbima.

Carska Rusija je stotinama godinama ratovala sa Turcima, Tatarima koji su nadirali odozdo sa Krima. Ostao je ogroman prazan prostor između Krima i centralne Rusije. To je bila stepa koja je služila za seču vojski. U tu stepu Petar Veliki je počeo da naseljava Srbe. Srbi su došli iz Krajine i dali ime “Ukrajina” – objašnjava i tvrdi Damjanović.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin