Ukrajinska novinarka NESTALA dok je izveštavala: Bila je oteta, a onda se desio VELEOBRT

U utorak je prijavljen nestanak ukrajinskog fotografa iz okoline Kijeva, istog dana kada su ruske snage bezbednosti oslobodile još jednog ukrajinskog novinara.

Ukrajinska nezavisna informativna agencija za vesti UNIAN, sa sedištem u Kijevu, saopštila je da je fotograf Maksim Levin nestao 13. marta, kada je radio u Višegorodu, severnom predgrađu glavnog grada zemlje.
U međuvremenu, ukrajinsko izdanje Hromadske saopštilo je da su ruske vlasti u ponedeljak oslobodile nestalu reporterku Viktoriju Roščinu i da se vratila na teritoriju pod kontrolom Ukrajine.

Hromadske su prijavile da su izgubile kontakt sa Roščinom prošle nedelje dok je izveštavala u Berdjansku na ovali Azova, koji je pod kontrolom ruske vojske.

– 16. marta smo saznali da su Viktoriju verovatno pritvorile vlasti ruske vojske. Prema svedočenjima, koje ne možemo da imenujemo iz bezbednosnih razloga, novinaka je u to vreme bila u okupiranom Berdjansku – navodi Hromadske.

Foto: Facebook

Nakon puštanja Roščine, proruski Telegram kanali preneli su video zapise reporterke koja tvrdi da su je spasile ruske snage bezbednosti dok je izveštavala o ukrajinskoj obali.

Hromadske su, pak, tvrdile da su video snimci snimljeni pod prinudom kao uslov za oslobađanje Roščine.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)