Ukrajinci uhapsili Putinovog kuma! Zelenski objavio sliku! (FOTO)

Fotografija šefa političkog saveta stranke “Opoziciona platforma – Za život” Viktora Medvedčuka sa lisicama na rukama postavljena je na Telegram kanalu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, nakon što je, kako se navodi, uhapšen u specijalnoj operaciji ukrajinske Službe bezbednosti (SBU).

Medvedčuk važi za Putinovog bliskog saveznika, kuma i kako se navodi, “najboljeg prijatelja ruskog predsednika u Ukrajini”.

 

 

 

“Specijalna operacija je izvedena zahvaljujući SBU. Bravo! Detalji kasnije”, navodi se u poruci uz objavljenu fotografiju Medvedčuka kako sedi u lisicama u maskirnom odelu i sa lisicama.

Ranije je Državni istražni biro (SBI) Ukrajine saopštio da je ukrajinski sud dozvolio hapšenje Medvedčuka, prenela je agencija RIA Novosti.

On je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i od tada mu se gubi trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

Medvedčuk je jedan od najbogatijih ljudi u Ukrajini, a Forbs procenjuje njegovo bogatstvo na 620 miliona dolara.

U Ukrajini Medvedčuk se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva “ličnim prijateljem”.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin