Uhapšen vlasnik ringišpila u Kuršumliji: Najnovije informacije o incidentu na vašaru, povređena deca smeštena u bolnice

Policajci iz Kuršumlije priveli su vlasnika ringišpila u policijsku stanicu u tom gradu

 

Ukupno trinaestoro dece povređeno je kada se srušio ringišpil u Kuršumliji. Podsetimo, incident u Kuršumliji dogodio se danas oko 13.30 sati kada se srušila vrteška puna dece.

Ne mestu incidenta bilo je više od pet vozila Hitne pomoći, a lekari su zbrinuli svu decu kojoj je bila potrebna pomoć. Među povređenima su i rođeni brat i sestra.

U međuvremenu policajci iz Kuršumlije priveli su vlasnika ringišpila u policijsku stanicu u tom gradu.

Inače, kako kažu meštani ovaj ringišpil je već par dana tu, a danas je vašar u Kuršumliji. Deca su bila na njemu, kada se konstrukcija otkačila.

– U najkritičnijem stanju je dete od 13 godine. Troje dece je u kuršumlijskom Domu zdravlja, a sedmoro u Prokuplju, a jedno dete je prebačeno za Niš, dok je dvoje dece je pušteno kući – rekao je izvor i dodao da se sumnja da se nesreća dogodila kada je ringišpil pukao na pola.

Ovo nažalost nije prva nesreća koja se dogodila na ringišpilu.

Prošle godine u Grockoj, tokom manifestacije “Grocke svečanosti” troje mladih ljudi povređeno je na ringišpilu, kada je deo konstrukcije pao i to, kako su kasnije nadležni saopštili, zbog “nemarnosti radnika”.

– Tri godine pre ove nesreće, raspao se ringišpil prepun dece u Somboru. Naime, samo pukom srećom u Kolutu kod Sombora izbegnuta tragedija kada je došlo do pucanja glavnog stuba ringišpila u trenutku kada se na njemu nalazio veliki broj dece.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:           INSTAGRAMU                I              FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin