UHAPŠEN škaljarac u Nemačkoj: Saradnik ubijenog Jovana Vukotića bio glavni kuvar KOKAINA

Kako prenose mediji, Todorović je uhapšen 7. novembra u Frankfurtu

 

U Nemačkoj je uhapšen Milivoj Todorović (47), državljanin Bosne i Hercegovine i visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana.

Kako prenose mediji, Todorović je uhapšen 7. novembra u Frankfurtu.

 

– Radi se o izuzetno opasnom kriminalcu sa velikim poznanstvima među južnoameričkim kartelima, kao i o jednom od najvećih autoriteta evropskog podzemlja. On je svoje aktivnosti godinama vrlo dobro skrivao – rekao je izvor bosanskim medijima.

U akciji njegovog otkrivanja, osim najboljih istražitelja Evropola, učestvovali su i MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo, te Tužilaštvo BiH, povezujući odlučne činjenice koje su izvučene sa servera Skaj aplikacije. Prema navodima portala Raport, Todorović je Skaju imao nadimak Mr. Si. On je, kako navode, korišćen u komunikaciji s brojnim šefovima evropskih i balkanskih kriminalnih organizacija.

Sleteo iz Dubaija

Milivoj Todorović je uhapšen u ponedeljak uveče nakon što je sleteo na mali aerodrom u Frankfurtu privatnim avionom iz Dubaija. O njegovoj ozbiljnosti govori činjenica da je Todorovoć poslovao u Medelinu, pod okriljem kolumbijskog kartela koji je osnovao i vodio zloglasni Pablo Eskobar.
– U isto vreme policija u Bosni vrši pretres Todorovićeve imovine u toj državi, na području Bijeljine – navode izvori.

Takođe, kako se navodi, Todorović je jedan od “najcenjenijih” majstora za ekstrakciju kokaina najviše čistoće na svetu. Radi se o takozvanom kuvaru, koji je značajna karika u svakom narko-kartelu.

On je navodno često boravio u Kolumbiji i njenim džunglama, gde je nadgledao kuvanje kokaina i proveravao njegov kvalitet. Takođe, on je važio za jednog od članova “upravnog odbora” škaljarskog klana, a u njegovoj Skaj komunikaciji su pronađeni kontakti sa velikim brojem ljudi iz vrha škaljarskog klana.

– Pod njegovom palicom odigravali su se dogovori za transport kokaina sa svim većim evropskim bandama. U BiH je njegov kontakt bio Bojan Cvijetić, koji je ranije uhapšen i nalazi se u kućnom pritvoru – navodi dobro obavešteni izvor i dodaje da je Cvijetićeva grupa od Mr. Si kupovala kokain u Holandiji i krijumčarila ga u Bosnu.
– Pored ovoga, Todorović je slao velike ture kokaina ka zapadnoj Evropi, te preuzimao ogromne količine novca od prodaje kokaina. Todorović je slao kokain iz Kolumbije u tonama za Evropsku uniju i škaljarski klan. Inače je bio saradnik i ubijenih Alana Kožara i Jovana Vukotića – dodo je izvor i napomenuo da je uhapšeni Todorović živeo na relaciji Belgija – Holandija – Kolumbija.

– Iz Kolumbije je organizovao utovar kokaina na prekookeanske brodove. U Belgiji i Holandiji imao je uhodanu mrežu saradnika. Oni su u lukama organizovali izvlačenje kokaina iz brodskih kontejnera i dalju distribuciju i prodaju na području EU, ali i BiH, Srbiji i Crnoj Gori – dodaje se.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin